Вхід | Реєстрація

Яндекс запустив версію українського пошуку «Полтава»

Учора пошукова система «Яндекс» запустила нову версію українського пошуку — «Полтава». Тепер при відповіді на геозалежні запити пошук віддає перевагу ресурсам з того регіону, що й користувач. «Полтаву» побудовано на технології Матрикснет (http://company.yandex.ru/technology/matrixnet/).
Геозалежні запити - це запити, якісну відповідь на які можна дати, тільки знаючи місцеперебування користувача. Наприклад, якщо людина зі Львова хоче знайти [ремонт техніки], їй, швидше за все, потрібні пропозиції саме в її місті, а не в Чернівцях чи Луцьку. Частка геозалежних запитів становить до 30% в залежності від регіону. Пошук Яндекса вміє знаходити локальні відповіді для всіх 24 областей України та Автономної Республіки Крим.
«Полтава» обробляє не лише власне запит користувача, але й перекладає його з української мови на російську чи навпаки. Якщо якісні відповіді знайшлися і за перекладеним запитом, вони також включаються до результатів пошуку.
Яндекс визначає регіон ресурсу за кількома ознаками, наприклад, за ip-адресою або розділом «Контакти» на сайті компанії. Крім того, власник сайту може власноруч вказати його регіон на сервісі Яндекс. Вебмайстер, повідомляють у компанії.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2010, 13:00 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації