Вхід | Реєстрація

Оперативно-профілактичне відпрацювання по знищенню незаконних посівів нарковмісних рослин

У період з 15.07. 2010 року по 31.07.2010 року на території Кобеляцького району проводиться оперативно-профілактичне відпрацювання з метою профілактики незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та коноплі, а також запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини та її транспортування.
Під час відпрацювання працівниками сектору БНОН Кобеляцького райвідділу Іваном Савченком, Сергієм Безручком було виявлено в смт. Білики факт зберігання гр. Н. 25 грам наркотичного засобу каннабіс, який він зберігав без мети збуту.
У ніч на 24.07.2010 року, близько першої години ночі, дільничним інспектором старшим лейтенантом міліції Олександром Коліньком спільно з оперуповноваженим лейтенантом міліції Задулим Олексієм було затримано гр. Л., який зберігав при собі пакунок з наркотичним засобом каннабіс вагою 8 грам для власних потреб без мети збуту.
За цими фактами проводяться перевірки та вирішуються питання про порушення кримінальних справ за ознаками ст. 309 КК України (незаконне збереження наркотичних засобів без мети збуту)
17.07.2010 року дільничними інспекторами майором міліції Олександром Попругою та лейтенантом міліції Яценком Артемом в с. Вільховатка на присадибній ділянці у гр. М. було вилучено 3 кущі конопель.
22.07.2010 року в с. Кірово працівниками СБНОН Кобеляцького РВ капітанами міліції Іваном Савченком та Сергієм Безручком було виявлено на присадибній земельній ділянці, яка належить гр. П, 70 кущів конопель.
За цими фактам проводиться перевірка та вирішується питання про притягнення вищевказаних громадян до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 106–1 ч. 2 КУпАП (невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку).
З початку поточного року співробітниками Кобеляцького РВ було виявлено на території району 37 фактів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, з них порушено 24 кримінальних справи:
за незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ст. 307 КК України) порушено 7 кримінальних справ;
за незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту (ст. 309 КК України) порушено 14 кримінальних справ;
за незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель (ст. 310 КК України) порушено 3 кримінальних справи.
А також притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 44 КУпАП (за незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів, або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах) — 5 осіб; за ст. 106–1 КУпАП (невжиття заходів щодо знищення посівів маку чи конопель) — 3 особи.
Шановні громадяни, мешканці м. Кобеляки та Кобеляцького району! Нагадуємо, що з 1‑го червня по 1 жовтня 2010 року на території України проводиться цільова оперативно-профілактична операція під умовною назвою «МАК-2010»
Міністерство внутрішніх справ України попереджає, що вирощування снодійного маку чи конопель або невжиття заходів щодо знищення дикорослого снодійного маку чи конопель на подвір’ях, присадибних ділянках, городніх, дачних ділянках, закріплених за громадянами земельних ділянках чи в інших місцях ЗАБОРОНЕНО чинним законодавством України і тягне за собою покарання згідно Адміністративного та Кримінального кодексів України.
Згідно ст. 310 ч. 1 кримінального кодексу України за незаконний посів та вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин та конопель від 10 до 50 рослин тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 1700 до 8500 грн., або арешту на строк до 6 місяців, або обмеженням волі до 3 років.
Згідно ст. 310 ч. 2 Кримінального кодексу України за незаконний посів та вирощування снодійного маку в кількості від 500 і більше рослин та конопель в кількості від 50 і більше рослин або особою, яка раніше була засуджена за цією статтею, тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.
Згідно ст. 106–1 ч 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снодійного маку, тягне за собою накладення штрафу від 153 до 765 гривень.
Згідно ст. 106–2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незаконний посів та вирощування снодійного маку в кількості від 1 до 100 рослин та конопель в кількості від 1 до 10 рослин, тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 306 до 1700 гривень.
Власники чи користувачі земельних ділянок! Якщо у Вас на ділянці з’явились снодійний мак або коноплі, НЕГАЙНО вирвіть, спаліть та знищіть їх, не чекаючи відвідин працівниками міліції, що тягне за собою вищевказану відповідальність!!!
Працівниками Кобеляцької міліції постійно ведеться робота по виявленню незаконних посівів наркотичних рослин, а також виявляються факти збереження та збуту наркотичних засобів на території нашого району.
Так за липень місяць 2010 року сектором боротьби з незаконним обігом наркотиків Кобеляцького РВ капітаном міліції Іваном Савченком та капітаном міліції Сергієм Безручком.
в смт. Білики при огляді господарства гр. Ж було виявлено наркотичний засіб каннабіс вагою 64,209 грама, який він зберігав без мети збуту.
в с. Бутенки під час огляду господарства гр. Б було виявлено та вилучено наркотичний засіб каннабіс вагою42,37 грам, який він зберігав без мети збуту
За цими фактами порушено кримінальні справи за ознаками ст. 309 КК України.
Працівниками сектору карного розшуку начальником майором міліції Олександром Драним, оперуповноваженим лейтенантом міліції Олексієм Задулим, оперуповноваженим старшим лейтенантом міліції Максимом Крейсом було виявлено та вилучено:
в с. Шенгури під час огляду господарства гр. Г на горищі будинку 236,87 грама наркотичного засобу каннабіс та пристрій для куріння коноплі («бульбулятор»).
до Кобеляцького РВ було доставлено гр. К, при особистому обшуку якого було виявлено та вилучено наркотичний засіб каннабіс вагою 18,75 грам.
Дільничні інспектора міліції старший лейтенант міліції Олександр Колінько та старший сержант міліції Роман Галаган на вулиці м. Кобеляки затримали гр. Н, у якого було виявлено наркотичний засіб каннабіс вагою 9,03 грама, який він зберігав без мети збуту.
За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками ст. 309 КК України.
Начальником МГБ Кобеляцького РВ підполковником міліції Олександром Хоменком та старшим сержантом міліції Іваном Галаганом під час огляду земельних ділянок Бутенківської сільської ради на подвір’ї гр. Т біля будинку було встановлено факт вирощування 43 кущів рослини коноплі та факт зберігання наркотичного засобу каннабіс вагою 149 грамів, який він зберігав без мети збуту.
За цими фактами порушено кримінальні справи за ознаками ст.ст. 309, 310 КК України.

Автор: Сергій Терела, начальник Кобеляцького РВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2010, 09:24 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації