Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах розчистять річку Ворона

У Нових Санжарах розчистять річку Ворона
26‑го липня у містечку відбулася сходка, на якій місцеві жителі та представники селищної ради говорили про можливість очищення русла однієї з водних артерій селища.
— Взагалі ця ініціатива розглядалася селищною радою давно, — говорить мер Нових Санжар Андрій Река, — але тоді вона просто була не на часі. Зараз прийшла нова влада і можна сміливо братися за втілення у життя серйозних проектів.
За словами селищного голови, досвід із розчищення річок він вже має. Адже іще у 90‑х, у часи його головування в Чутівській РДА, йому довелося займатися розчищенням річки Коломак.
— Зараз та річка — одна з найчистіших у тій частині області, — з гордістю говорить Андрій Река, — так що досвід у мене є, я знаю що і як.
Але перш ніж замовляти розроблення проекту на розчищення, керівництво селищної ради вирішило зібрати сходку, поговорити із тими мешканцями Нових Санжар, які живуть на березі Вороної. При цьому ставили за мету не лише поінформувати новосанжарців, а й отримати їхню підтримку.
— Крім цього, від деяких жителів потрібне ще й розуміння, — говорить новосанжарський мер. — Адже зараз навколо русла річки розташовані людські будматеріали, якісь корми для домашнього господарства. Це все потрібно буде прибрати. Крім цього, береги річки доведеться очищати від великої кількості дерев, якими вона дуже заросла.
Жителі вулиць та депутати, присутні на сходці, ініціативу селищної ради підтримали. Більшість із них висловили готовність підтримувати роботи з очищення і фізичною працею, і фінансовою допомогою. Адже втілення гарного задуму в життя обійдеться у чималеньку суму.
— Зараз ми говоримо про відрізок річки у межах селища довжиною у 2 кілометри. — Пояснює Андрій Река. — Тільки розробка проекту буде коштувати 60 тисяч гривень. Вартість робіт з очищення становитиме понад 2 мільйони гривень. Звичайно, кошти чималі. Але люди, присутні на сходці, висловили впевненість у тому, що ми доведемо цю справу до логічного кінця. Я в цьому також не сумніваюся.
У процесі спілкування із головою та депутатами селищної ради жителі Нових Санжар висловлювали свої думки та пропозиції. Одна із них стосувалася назви річки.
— Зараз ця річка зветься Ворона, але історична назва її — Лузерна. То чому б не повернути річці давню, ще козацьку назву? — запитав один із учасників сходки.
Андрій Река пообіцяв подумати над цією пропозицією. І, можливо, із поверненням у старе русло річка Ворона поверне собі ще й історичну назву.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2010, 09:49 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації