Вхід | Реєстрація

Гуртом і дорогу легше стелити

Гуртом і дорогу легше стелити
Будівництво нових доріг є справою важкою і надзвичайно витратною. Це аксіома, яка не потребує підтвердження. За словами міського голови Олександра Ісипа, за нинішніх фінансових можливостей для того, щоб перекласти асфальт на всіх кобеляцьких вулицях потрібно приблизно 100 років. Та, не дивлячись на об’єктивні та суб’єктивні труднощі, окремі вулиці міста асфальтують. В основному це відбувається там, де роботи проводяться по методу співпрацювання – частину коштів збирають мешканці Кобеляк, решту додає міська рада.
Саме завдяки зусиллям влади і громади з’явилось тверде покриття на вулиці Осінній. 14 квітня 2009 року до кабінету міського голови завітала делегація місцевих жителів на чолі з депутатом міськради Володимиром Шибікою. Люди висловили бажання заасфальтувати вулицю, на якій живуть. Досвід спільного з владою благоустрою у жителів Осінньої вже був. Рік тому вони кооперативним методом облаштували у своїй окрузі вуличне освітлення. Кобелячани закупили 2 кілометри електричного дроту, за власний рахунок виготовили документацію. Самі й працювали. Адже й місцевий депутат Шибіка й Ігор Проценко є кваліфікованими електриками. Міська рада, в свою чергу, придбала засоби обліку і вуличні ліхтарі. А після того, як Осіння засяяла вечірнім світлом, коштом бюджету сплачує за спожиту електроенергію.
Так що ініціативні кобелячани були впевнені в успіху навіть беручись за таку тяжку справу, як асфальтування вулиці. І не пройшло й півроку, як на Осінній з’явилось тверде покриття. Для виконання робіт люди зібрали 11 тисяч гривень, міська влада виділила ще 16. Асфальт поклали працівники «МПМШК-8». Працювали якісно, адже їх контролювали як представники влади, так і громадськості.
«Можна було писати заяви, скарги, оббивати пороги і з десяток років чекати доки в міському бюджеті з’являться гроші на асфальтування нашої вулиці», – говорить ігор Проценко. – Тоді б не витратили ні копійки з власної кишені. Але ж нам і нашим дітям хочеться жити в комфорті вже сьогодні. З появою освітлення і асфальту вулиця буквально ожила. Дітвора грається до пізнього вечора, в дім «загнати» неможливо. Шкода лише, що не всі з наших сусідів беруть участь у кооперативному будівництві». До речі, подібним способом жителі Осінньої підвели до себе ще й водогін.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2009, 11:01 | | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації