Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах відсвяткували обжинки

У Нових Санжарах відсвяткували обжинки
Святкування Дня Врожаю після закінчення жнив стало вже доброю традицією. От і цього року 24‑го липня у парку Перемоги зібрались численні гості та запрошенні.
Зібрались для того, щоб відмітити кращі господарства, ветеранів сільськогосподарського виробництва, нагородити їх грамотами, подяками, грошовими преміями, посвятити в хлібороби молодих жниварів, покуштувати коровай, спечений з нового урожаю та урочисто обмолотити останній сніп. До початку урочистої частини всі охочі могли відвідати виставку робіт народних умільців району «Новосанжарські барви». Про їхні вишиванки, серветки, рушники та подушечки можна сказати лише словами вірша: «Любов’ю шиті –нею ж воздасться». Також гості свята могли помилуватись новосанжарською природою, зображеною на картинах, автором яких є художник Станіслав Вагнер із села Горобці. Одну із них новосанжарський живописець подарував полтавському губернатору Олександру Удовіченку. Не обминули увагою і вироби із лози та ковальську майстерню ПП «Тищенко». Радували слух пісенні творчі колективи: «Полтавські Піснярі» та «Соколята». Не обійшлося і без частування гостей та запрошених, яким крім короваїв перепало і по чарочці.
Потім почалася урочиста частина. Вона була незвичайна тим, що цього року на святкування приїхав голова ОДА Олександр Удовиченко, голови РДА із сусідніх районів. Відкривав свято почесний староста Володимир Косяк.
— Цей день можна назвати не тільки світлим і радісним, а й особливим. Ще й тому, що рік був складним і напруженим, — зазначив він.
Начальник управління агропромислового розвитку РДА Володимир Сальний продовжив думку:
— Зимою були великі морози, 50 % озимих культур пропало, для ярих погода була теж несприятливою. Зливи, велика посуха, буревії зробили свою справу.
Як зазначив доповідач, середня урожайність склала 35 ц із га, пшениці озимої — 41 ц, ячменю — 28 ц, гороху — 20 ц. Найкраще спрацювали господарства: ТОВ «Чиста Криниця», ТОВ «Елеватор «Чиста Криниця», ТОВ АФ «Ворскла», ТОВ «Востокстройгаз». Крім цього, високу урожайність озимої пшениці отримали: ВП АФ «Зоря», фермерське господарство «Малокобелячківське».
— Майже 10 років не було в нас такого свята, таких поважних гостей, тому що не було згуртованості влади. — Звернувся до присутніх селищний голова Андрій Река. — Сьогодні тут присутні губернатор і голови сусідніх районних адміністрацій, представники інших районів. А тому можна із певністю сказати, що ми проводимо свято на обласному рівні.
Новосанжарців та гостей свята вітали губернатор Олександр Удовиченко, голова районної ради Юрій Лебедин та голова РДА Сергій Шовкопляс. А після завершення урочистої частини свято продовжилось концертною програмою та народними гуляннями.

Автор: Надія СТОКРАТЯН


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації