Вхід | Реєстрація

Зустріч із головами

Зустріч із головами
21 липня у залі засідань райдержадміністрації відбулася нарада з міськими, селищними, сільськими головами Кобеляцького району. Говорили про благоустрій, субсидії та інші нововведення.

Усунення смітників контролюватимуть
Першим перед головами виступив заступник голови райдержадміністрації Михайло Рудич. У своїй доповіді він говорив про підвищення рівня благоустрою. Особливо наголосив на швидкому вирішенні питання несанкціонованих смітників. У свою чергу голова РДА Анатолій Таранушич додав, що у районі буде створена оперативна робоча група, яка контролюватиме виконувану роботу по благоустрою, а кожні 15 днів звітуватиме перед владою. Чи зменшиться кількість смітників після цього нововведення — дізнаємось незабаром.

Півлітрова пляшка води
Далі слово надали заступнику головного державного санітарного лікаря району Валентині Семиног, яка значну увагу приділила проблемі забрудненості колодязної води.
«Питна вода у шахтних колодязях дуже забруднена нітратами. Зараз ми безкоштовно робимо дослідження цієї води. Шановні голови, наберіть з шахтних колодязів, що на ваших територіях, у півлітрову пляшку води і підпишіть вулицю та прізвище власника. Таким чином, ми зможемо дослідити: у яких колодязях воду не можна навіть дорослим пити, не те що дітям.»

Про оформлення субсидій

Серед інших розглядались питання про призначення субсидій населенню на оплату житлово‑комунальних послуг. У зв’язку з серпневим подорожчанням газу для населення, з кожним днем надходять нововведення з приводу оформлення субсидій малозабезпеченим громадянам.
— Держава планує виготовити сім мільйонів листівок і в кожну сім’ю прийде роз’яснення про одержання субсидії, — повідомив заступник голови райдержадміністрації Микола Шабалтій. — Ми плануємо організувати робочі групи, які виїжджатимуть для того, щоб надавати людям роз’яснення. У районі буде створена гаряча лінія. Ми не будемо чекати початку опалювального періоду. Тільки-но надійде постанова, нормативні документи з облдержадміністрації, ми розпочнемо роботу по призначенню субсидій на газ.

Зібрались не для лекцій
Під час розгляду питань порядку денного, один з доповідачів так захопився п’ятнадцятихвилинною розповіддю про свою установу та виконувані нею функції, що голові райдержадміністрації довелося його зупинити і пояснити, яким чином потрібно готуватися до подібних зібрань.
— Ми пропонуємо усім керівникам служб, підрозділів приходити на зустріч з головами сільських рад для вирішення злободенних питань, а не щоб зачитувати лекції, — роз’яснував Анатолій Таранушич. — Ви повинні конкретно поставити головам питання, які з сільськими радами не вирішуються. Розповісти про плани співпраці, нововведення.
— …А можливо сільські голови мають питання до якоїсь служби, — додав голова райради Володимир Жуков.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2010, 11:27 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації