Вхід | Реєстрація

Копія Прапора Перемоги з рук генерала-лейтенанта

Копія Прапора Перемоги  з рук генерала-лейтенанта
Минулого вівторка зал засідань міськради був переповнений. Близько сорока школярів, члени ветеранських організацій та інші бажаючі прийшли побачити як москвичі вручали кобелячанам копію Прапора Перемоги.
Ця історична подія відбулася завдяки генералу-лейтенанту Василю Григор’єву, який сказав у своїй промові: «Я представляю всероссийскую общественную организацию ветеранов «Боевого братства». Являюсь заместителем председателя Координационного Совета Московского городского отделения. В одном мероприятии, которое мы проводили в преддверии 65‑летия Победы, у нас появилась возможность передать Кобеляцкой городской организации ветеранов флаг копию Знамени Победы. Я вырос здесь, школу закончил здесь. Александр Данилович (Живулько — авт.) призывал меня в свое время в ряды Советской армии и видимо сделал это таким образом, что я не вышел от туда до сих пор. Спасибо.»
Під оплески присутніх Василь Степанович урочисто передав Копію Прапора Перемоги у руки голови міської ради ветеранів Олександру Живулько.
Член міської ради ветеранів учасник бойових дій Володимир Чуйков продекламував вірш, що починався рядками «Мы шли на бой в имя жизни…» Учень 11‑го класу ЗОШ№ 2 Михайло Шевченко як представник молоді висловив слова вдячності тим, хто відстояв свою землю і свободу від фашистських загарбників. Він відзначив, що ця копія Прапора Перемоги буде нагадувати про подвиг і славу наступним поколінням.
Місцева влада подякувала генералу-лейтенанту за його благородний крок та відзначила пам’ятними подарунками. Секретар міської ради Сергій Галушко подарував буклет про місто Кобеляки. А голова райдержадміністрації Анатолій Таранушич презентував картину з краєвидами Кобеляччини.
По закінченню заходу присутні рушили до пам’ятника скорботної матері, щоб покласти квіти та вклонитися загиблим.

Довідка

Прапор Перемоги являє собою прямокутне червоне полотнище з написом білими літерами на чотири рядка: «150‑я стрелковая ордена Кутузова II степени Идрицкая дивизия 79‑го стрелкового корпуса 3‑й ударной армии 1‑го Белорусского фронта», а в лівому верхньому кутку зображені срібна п’ятикутна зірка та серп і молот.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації