Вхід | Реєстрація

Полтавки у складі збірної України – четверті на Євро-трофі

Полтавки у складі збірної України – четверті на Євро-трофі
Вихованки полтавської школи хокею на траві - Злата Потапова (воротар) і Олена Погоріла у складі юніорської збірної України виступили в чемпіонаті Європи - Трофі націй (другий дивізіон юніорських змагань дівчат), який завершився в італійському місті Бра.
У кожному матчі збірної України наші землячки грали в основному складі без замін. 10 команд чемпіонату - Трофі націй спочатку виступали у двох групових турнірах. У групі "В" українки у першому матчі перемогли Уельс - 5:0, у другому програли Росії - 2:4, у третьому зіграли внічию з господарками турніру-італійками - 1:1. Після цієї нічиєї у збірної України з'явилася перспектива посісти друге місце у групі і вийти до півфіналу. В останній грі групового турніру, 28 липня, українки розгромили Словенію - 19:0 (два м'ячі у цій грі забила полтавка Олена Погоріла) і набрали 7 очок після 4 матчів. А 29 липня свою останню гру - зі збірною Уельсу - проводили італійки, які мали в своєму активі 4 очки. Щоб "зіштовхнути" збірну України з 2-го місця, італійкам треба було перемогти Уельс з рахунком 16:0. Але й дівчата з Уельсу мали шанс посісти 3-є місце у групі "В" у разі перемоги над італійками. У цьому принциповому матчі італійки таки перемогли з мінімальним рахунком - 2:1, а збірна України таким чином за різницею забитих та пропущених м'ячів посіла друге місце у груповому турнірі і пробилася до півфіналу.
До речі, за підсумками групового турніру юніорська збірна України закинула найбільшу кількість м'ячів серед усіх 10 команд - 27. Другою за результативністю (21 м'яч) стала переможець групи "А" збірна Бельгії - саме з нею українки грали у півфіналі 30 липня. І наші дівчата програли у драматичній боротьбі - 1:2. Після першого тайму українки вигравали - 1:0, м'яч на 17-й хвилині закинула Валерія Танчук. А після перерви бельгійки спочатку зрівняли рахунок, а за дві хвилини до закінчення гри вирвали перемогу. В другому півфіналі Польща перемогла Росію з таким же рахунком - 2:1.
У матчі за 3-є місце, 31 липня, українки програли росіянкам - 1:5. Перший гол у цій зустрічі забила полтавка Олена Погоріла - вже на 6-й хвилині гри. Та ще в першому таймі росіянки закинули у ворота збірної України чотири м'ячі, а після перерви ще один. У фіналі Бельгія перемогла Польщу - 4:1. Обидві команди-фіналісти здобули право наступного року виступати у вищій лізі чемпіонату Європи серед юніорських національних збірних, в якій грають 8 країн.

Автор: Ігор ЧЕРЧАТИЙ, www.fcvorskla.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2010, 12:54 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації