Вхід | Реєстрація

Масковий режим

Масковий режим
У минулому номері ми повідомляли, що у понеділок кобеляцьким фармацевтам обіцяли завести партію антивірусних ліків та медичні маски. Однак, коли кобелячани не помітили на прилавках аптек цих препаратів — майже не здивувались, оскільки обіцянки в нашій країні виконуються рідко.
— Тепер говорять, що ліки з’являться в середині місяця, — говорить аптекар. — Люди стали спокійніші, а черги менші.
На сьогодні найбільш невдоволеною категорією людей через паніку стали продавці магазинів, яких примушують ходити у пов’язці весь робочий день.
— Нехай би вони собі знаєте в яке місце цю маску засунули! — обурюється одна з реалізаторів. І не дивно. Якщо в приміщенні душно, то в пов’язці важко дихати, а продавцю ще й говорити деколи треба.
Web-майстер нашого видання помітив цікаву тенденцію. Деякі «носії» медичних масок одягають їх лише на рота, а ніс в цей час залишають відкритим. Поспостерігайте за «маскованими» людьми і ви одразу зрозумієте, хто дійсно хоче уберегтися від інфекції, а хто натягнув пов’язку з інших причин (примусили носити, «по приколу», стильний атрибут та ін.).
До речі, певний відсоток українців організували справжнє «маски-шоу». Люди розмальовують маски у різних тваринок, обшивають пов’язки бісером, вишивають на них…
Однак кобелячани розвивають свою творчість хіба що під час пошиву пов’язки, адже її важко знайти (за адекватну ціну) і до сьогодні. 10 листопада на розширеному засіданні обласної протиепідеміологічної комісії у режимі селекторної наради зазначали, що Кобеляцький район повернув марлю, яку надали з держрезерву для пошиття захисних масок, через відсутність швейних підприємств.

P.S. З неофіційних джерел ми дізнались, що ліки в аптеки все ж іноді завозять, але їх одразу розбирають.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2009, 10:48 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації