Вхід | Реєстрація

Новосанжарці рідше дарують квіти

Майже у кожного з нас вдома є квіти. Вони красуються на підвіконні будинку чи на клумбі у подвір’ї. Але в святковий день і квітів хочеться особливих. За ними ми часто вирушаємо до квіткових магазинів та кіосків.
Саме до них попрямуємо і ми. У центрі Нових Санжар знаходяться магазини «Валентина» та «Живі квіти». Тут завжди можна придбати красивий святковий букет. Ми поспілкувалися з продавцями. І з цієї розмови дізналися про пов’язані з квітами цікаві моменти і невідомі нам факти.
Як виявилось, асортимент квітів у магазинах широкий. Це і троянди, і лілії, і фрокуси… Обидва продавці не тільки закупляють квіти у імпортерів, а й вирощують їх власними руками.
Розповідає продавець Валентина Семиволос:
— Колись продавали величезну кількість квітів, а головне, що свої — вирощені вдома, доглянуті, красиві та великі. Але довелося значно зменшити обсяг продажу, бо попит зменшувався. Квіти швидко гинули. Збитково виходило. Але, хоч зараз асортимент став невеликий, і того бува не продаю за день.
Найпопулярнішими квітами у клієнтів на всі сезони лишаються троянди. Наявність у магазині інших видів представників квітучих залежить суто від смаків покупців. Але, наприклад, гвоздику ви не знайдете влітку, бо дуже дорого обходиться її перевіз. І через це вона не окуповується. Мало того, у Санжарах по клумбах її теж тяжко знайти, бо надто вже примхлива ця рослина — клімат не підходить.
Найбільша кількість квітів, яку замовляли реалізаторам, коливалися від 100 до 300 штук. Зазвичай оптовими покупцями бувають державні організації та школи Нових Санжар та інших сіл.
Продавець Валентина Проскурня відмічає, що у звичайний день може прийти 15–18 покупців, на свята ця кількість зростає до 100 і більше. І повідомила такий цікавий факт. Коли чоловіки купують квіти то, на відміну від слабкої статі, беруть і більше, і різноманітніше. Жінки ж в цьому питанні виявляються скупішими.
— Жінка купить три квіточки, і їй досить. А от учора чоловік купив дружині 35 троянд на день народження. Жінка б зроду не наважилась на такі витрати, хоч і для себе.
А от її колега Валентина Семиволос особливої різниці при купівлі квітів прекрасною і сильною статтю не помітила. Говорить, що беруть приблизно однаково.
Букети квітів Валентина Семиволос майже завше складає за бажанням покупця, а Валентина Проскурня залучає до творчої роботи і клієнта. Жінка говорить:
— От я і журнали читаю, і ще якусь нову інформацію дізнаюсь. Але ж всього не вхопиш. Виходить, і я вчуся з клієнтом. Компонуємо складні, але в результаті дуже гарні букети.
Валентина Проскурня зазначає, що тенденції попиту ідуть рівномірно протягом 10 років — час, який вона працює з квітами. На противагу їй Валентина Семиволос відмічає:
— От років 15–20 тому ну дуже багато купляли! У вазу поставити, чи просто навіть собі подарувати. Оце чоловік 15 стояло від «Маркету» до «Биттехніки». І всі продавали квіти. А зараз 4 чоловіка на весь центр. Люди зараз якщо й купляють подарунок, то не квіти, хоч і пропонуємо. Кажуть: «Та нашо воно треба!». Попит на квіти упав. Хоча спад ішов рівномірно протягом років. Але гадаю, що «мода» на них повернеться. Просто період такий.
Як бачимо, продаж квітів має свою статистику, підйоми і спади. Та всі ці троянди, гвоздики і ромашки лишаються такими ж звабливими і неповторними. І терпляче чекають на своїх покупців. Тому не пошкодуйте грошей, купіть букет та подаруйте близькій людині. Просто так, без приводу, щоб зробити їй приємність.

Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2010, 10:18 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації