Вхід | Реєстрація

Літо. Крадії «працюють» на пляжах та у квартирах

У пору відпусток та відпочинку злочинцям доводиться змінювати підхід до своїх потенційних жертв.
Так, 2‑го серпня до Новосанжарського райвідділу міліції звернулася 60‑річна мешканка селища. Вона повідомила, що невідома особа викрала у неї з сумочки мобільний телефон «Sony Ericsson W300 i» та ключі від будинку. Сталася крадіжка на центральному пляжі Нових Санжар у той час, поки жінка купалася в річці.
Після проведення низки оперативно-розшукових дій міліціонерам вдалося вийти на такого собі громадянина К., 1951 року народження. Як з’ясувалося в ході слідства, чоловік добряче випив і вирішив розжитися чужим майном, аби мати можливість продовжити алкогольний «відпочинок». Чоловік помітив, що жінка лишила свою сумку без нагляду та пішла купатись. Тоді він схопив сумочку і швидко накивав п’ятами із пляжу. Потерпілій було завдано збитку на суму приблизно 400 гривень. Але використати їх для власних потреб К. не встиг. Новосанжарські правоохоронці його затримали, речові докази вилучили та повернули власниці. А проти крадія порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Аби таких випадків у майбутньому не траплялося, міліціонери звертаються до усіх громадян із проханням не лишати свої речі без нагляду на пляжах та місцях відпочинку.

***

Під час літа частими бувають і крадіжки з будинків та квартир. Особливо, коли господарів немає вдома — вони десь відпочивають або ж, навпаки, займаються роботою. Так, до чергової частини звернулася 72‑річна жителька Писарівки. Жінка повідомила, що 30 липня хтось проник до її будинку та, скориставшись її відсутністю, викрав особисте майно. Збитків жінці було завдано досить серйозних, адже злодій уніс із собою мобільний телефон «Nokia-1100» вартістю 300 гривень та готівку в сумі 1600 гривень.
Правоохоронцям, які виїхали на місце події, знадобилося небагато часу, щоб вийти на слід злочинця. Ним виявився односельчанин старенької — громадянин Б., 1986 р. н. Чоловіка затримали і порушили проти нього кримінальну справу за частиною 3 статті 185 ККУ.
Щоб убезпечити себе від квартирних злодіїв, звичайно ж, краще мати міцні вікна та двері. Ні в якому разі не лишати житло відчиненим та доступним для крадія. А ще непогано було б завести собаку — нехай і маленького, але гавкучого.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2010, 11:27 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації