Вхід | Реєстрація

Бережіться козаків на дорогах

Останнім часом до Департаменту ДАІ МВС України надходять численні скарги від учасників дорожнього руху на незаконні дії так званих «громадсько-козацьких формувань», «постів екологічної безпеки» щодо надання платних послуг з контролю за вмістом забруднюючих речовин у відпрацьованих газах автомобілів шляхом заміру спеціальним приладом рівня окису вуглецю (СО) та перевірки технічного стану транспортних засобів.
Представники «екологічних постів», прикриваючись фіктивними погодженнями з Державтоінспекцією, нав’язують надання таких платних послуг, при цьому використовують формений одяг, схожий на форму працівників ДАІ, із застосуванням спорядження з використанням муляжів зброї, вимірювачів швидкості, жезлів і дисків з червоним світлоповертачем, що дозволяє їм через необізнаність водіїв, у більшості іноземних громадян, безпідставно зупиняти транспортні засоби та нав’язувати їх власникам перевірку рівня забруднюючих речовин тощо.
Шановні громадяни, у разі зупинки транспортного засобу вказаною категорією осіб, а також при виявленні вищезазначених постів чи отриманні інформації від знайомих про їх діяльність, прошу повідомляти до районних та міських відділів ОВС для подальшого реагування відповідно до ст. 97 КІЖ України, відповідно до статті 8 Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону».
Також нагадую, що в Законі України «Про дорожній рух», розділі III, стаття 16, чітко вказано, що «… водій зобов’язаний виконувати розпорядження працівника міліції, а водії військових транспортних засобів ще й вимоги посадових осіб військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України (зміни внесені згідно із Законом № 743‑ІУ (743–15) від 15.05.2003).

Автор: Володимир Голтвянський, начальник ВДАІ з обслуговування Кобеляцького району


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2010, 11:33 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації