Вхід | Реєстрація

Дорослі, не пийте з підлітками!

У Кобеляцькому районі під час операції «Літо-2010» з профілактики дитячої злочинності, як ніколи багато дітей було затримано за бродяжництво. Співробітники правоохоронних органів також виявляють батьків, які залишають дітей без нагляду або неналежно за ними доглядають.
— За літній сезон уже неодноразово притягалися до відповідальності підлітки за вчинення хуліганських дій, — розповідає старший оперуповноважений групи кримінальної міліції у справах дітей Кобеляцького райвідділу Людмила Домнич. — Як тільки вихідні, так і виклики. Хтось когось штовхнув у стані алкогольного сп’яніння, і починається…
Особливу увагу правоохоронці приділяють проблемі вживання неповнолітніми алкогольних напоїв у громадських місцях, їх перебування у стані алкогольного сп’яніння та доведення неповнолітніх до стану сп’яніння дорослими.
Для прикладу, якщо під час відпочинку з вами за столиком у кафе п’ють неповнолітні — ви маєте всі шанси потрапити в халепу.
— Протокол складається на дорослу особу, яка розпивала спиртні напої з неповнолітнім, — роз’яснює Людмила Домнич. — Статтею 180 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф від 105 гривень. Якщо дана доросла особа затримується не один раз за вчинення цього правопорушення, вирішується питання про порушення кримінальної справи за втягнення неповнолітнього у пияцтво.
Тож кобелячанам варто ретельніше обирати компанію для відпочинку і не допускати розпиття спиртних напоїв неповнолітніми.
З виявлення юних правопорушників планується проведення рейдів наприкінці серпня, перед початком навчального року. До речі, у райвідділі з’явився новий співробітник. Нещодавно на посаду оперуповноваженого групи кримінальної міліції у справах дітей Кобеляцького райвідділу було призначено Михайла Котенка.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації