Вхід | Реєстрація

Для дітей у міської влади грошей немає

21 липня 2010 року Кобеляцька міська молодіжна організація «Кобеляцька ініціативна молодь 2008» здобула перемогу в конкурсі «Клич друзів — граймо разом!», який раз на рік проводить Фонд братів Кличків та фонд «Кока-Кола» на будівництво дванадцяти спортивних майданчиків на території України.
Радості від того, що ми потрапили до цього числа переможців, не було меж. Але була одна умова облаштування майданчика: місто мало підготувати ділянку для будівництва. Далі було не так радісно. Мер міста Кобеляки О. М. Ісип надав дозвіл для розміщення майданчика по вулиці Полтавській, 32. Перш за все, необхідно було перенести сміттєві баки, які стоять за З метри від розміченого майданчика, обов’язковим також є перенесення електричної опори.Ці питання не можливо вирішити без участі міської ради.
Наступним не менш важливим питанням є огорожа спортивного майданчика, оскільки з обох боків знаходиться дорога. Допускати, щоб ділянка, де граються діти, була відкрита — не можна, та й менталітет наш не дозволяє, щоб майданчик вартістю 70 тисяч гривень був цілодобово відчинений.
Після письмових та усних звернень громадської організації та жителів мікрорайону «Броварки» на майданчику міською радою не було проведено жодних робіт. Жителі мікрорайону самостійно викорчували пеньки, обрізали гілки дерев, розрівняли територію. Вирішити питання перенесення опори та завезення гранвідсіву взяв на себе колектив районної ради, який звернувся до відповідних служб.
Після зустрічі жителів мікрорайону «Броварки» з секретарем міської ради С. Галушко було обіцяно, що сміттєві баки буде перенесено, а огорожу встановлять найближчим часом.
Наступного дня представник громадської організації звернувся до міського голови О. М. Ісипа з проханням встановити огорожу до відкриття майданчика. На що він відповів твердо і остаточно: «До кінця року огорожі не буде, в місцевому бюджеті такі кошти не передбачені».
На запитання: «Невже в місцевому бюджеті не знайдеться 3 тисячі гривень на огорожу майданчика вартістю 70 тисяч гривень» була відповідь: «Я вам нічого не обіцяв!».
Висновок один: бідний наш місцевий бюджет, а вже особливо, коли це стосується дітей та молоді. Адже це не перша відмова на прохання міської молодіжної організації «КІМ 2008». Не знайшлося коштів і на районний конкурс «Мій рідний край — Кобеляцька земля», який було проведено в грудні 2009 року, де діти готували відеоролик про рідне місто чи село. Не було їх і на благодійну новорічну акцію «Дід Мороз та Снігуронька вітають дітлахів» для дітей сиріт та з багатодітних сімей району. Навіщо нам така влада!
Сьогодні день встановлення майданчика — красивого, сучасного, перспективного, де своє дозвілля будуть проводити діти, займаючись спортом. А питання огорожі майданчика залишається не вирішеним…

Автор: Олена Білаш, керівник проекту «Клич друзів — граймо разом», член молодіжної організації «Кобеляцька ініціативна молодь 2008»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 серпня 2010, 11:56 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації