Вхід | Реєстрація

Подачу води в Кобеляках регулюють «вручну»

Цьогорічне спекотне літо завдало кобелячанам дуже багато клопотів, виявило чимало «дірок» і проблем в інфраструктурі міста. Одна з них — нестача питної води.
Протягом майже всього літа жителі кількох густозаселених кобеляцьких мікрорайонів потерпали і продовжують потерпати через перебої з постачанням, а то й повну відсутність води. Мова йде про кобелячан, які живуть в районі ТОВ «Зоря» (вулиці Рози Люксембург, Комсомольська, Короленка, Аврори, частини вулиць Калініна та Огія, провулки Зелений, Полтавський, Кооперативний та інші). Схожі проблеми виникли і в жителів, котрі мешкають поряд із дитсадком «Золотий півник» та територією колишнього центру мануальної терапії. Усе це, так звані, «верхні» мікрорайони Кобеляк. І якщо «внизу», скажімо, на Солонцях, вода є цілодобово і в достатній кількості, то «вгорі» вона з’являлася або в нічну пору, або у періоди літніх дощів.
У зв’язку з цим міською владою було прийняте рішення про регулювання водопостачання в Кобеляках в «ручному» режимі. Це означає, що для того, щоб вода з’явилася в оселях кобелячан, які живуть у «верхніх» мікрорайонах, на кілька годин буде припинена її подача для інших. Скажімо, щоб подати воду до «Зорі», її не подаватимуть в мікрорайон Поділ і П'ятивугли. Спеціального графіка відключень міські чиновники не складали. Секретар міськради пояснює це неможливістю вирахувати відповідний алгоритм масового відбору води. Кожного дня хтось із співробітників міської ради або ККП «Водоканал» обдзвонює мешканців міста і проводить опитування щодо ситуації із водопостачанням. А вже після цього приймається рішення де і на який час перекривати воду. Як завжди, при будь-якій форс-мажорній ситуації, не обходиться без конфліктів та непорозумінь. Деякі мешканці міста самочинно відкривають та закривають заслінки в системі водомережі. Щоб запобігти цьому, в місцях перекриття води розпочали чергування працівники «Водоканалу». А міська влада попереджає, що до порушників будуть вжиті заходи покарання згідно з Адміністративним кодексом України.
Сергій Галушко зазначив, що взагалі потужностей артсвердловин вистачає для забезпечення кобелячан водою для побутових потреб. А перебої, на думку влади, виникають через полив городів. «Шістнадцять шланг для поливу — і води з однієї свердловини немає», — резюмував Сергій Галушко. Також посадовець розповів про плани міськради щодо подолання «водної» проблеми в майбутньому. Зараз міська влада розглядає кілька пропозицій по реконструкції кобеляцької водомережі. Одна з них передбачає встановлення редукційних засувок, які підтримуватимуть тиск у водомережі. Це зовсім нова технологія, яка лише в цьому році з’явилася в Україні. Її впровадження дасть можливість запобігти стіканню води в низинні мікрорайони Кобеляк. А в найближчій перспективі для покращення ситуації з водопостачанням буде залучена в дію додаткова артсвердловина на вулиці Оздоровчій. Раніше в такому заході потреби не було, але аномальна спека внесла свої корективи.
Інформуючи про ситуацію із водою, секретар міськради нагадав, що за спожиту серпневу воду кобелячани платитимуть уже по новому тарифу. Він складає 3 гривні 36 копійок за кубометр.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 серпня 2010, 12:00 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації