Вхід | Реєстрація

Воюємо із мухами

Воюємо із мухами
Доки ми потерпаємо від спеки та задухи, вони радіють життю. І активно заважають жити нам. Мова, звичайно ж, про мух.
І якщо рідкісним індивідуумам якось вдається мирно уживатися із набридливими комахами, то більша частина наших співгромадян із мухами активно воюють. А на війні, як відомо, всі засоби хороші. Про те, чим можна перемогти мух, ми цікавилися на новосанжарському ринку.
Як з’ясувалося, вибір засобів для боротьби із літаючими сусідами людей на нашому ринку досить широкий. Різняться ці засоби як за ціною, так і за способом дії, тобто ураження. Найпростіший і чи не найпоширеніший засіб для ліквідації мух у нашій місцевості — так звані, липучки. Коштують вони недорого — від 1,50 до 2,50 грн., залежно від країни виробника. Працюють липучки надзвичайно просто. Їх вішають переважно у центрі кімнати і за деякий час липуча поверхня вкривається гірляндами мушиних тіл.
Другими за доступністю є різноманітні антимухові порошки, такі як «Рубіт» або «Байт». Коштують вони від 2,50 до 5 гривень. Порошок насипають у невеличкі кришечки і розставляють у кімнаті, переважно на підвіконнях. Незабаром мухи помирають.
Для тих, хто не визнає хімічних препаратів і покладається на власну силу та швидкість, можуть запропонувати такий нехитрий пристрій, як ляпавка. Звичайні коштують 2 гривні. Польські, у вигляді людської руки, дещо дорожчі — 3 грн. Щоб знищити муху за допомогою ляпавки, доведеться за нею деякий час поганятися. Але якщо ви таки зумієте її дістати, у вас прокинеться справжній смак до мушиного полювання.
Незмінним і досить популярним засобом проти мух лишається «Дихлофос». Коштує флакон цього засобу від 15 до 18 гривень. «Дихлофос» розпилюють у приміщенні, вільному від людей, через деякий час провітрюють. Усе — мух немає і сліду! На деякий час, звичайно. Варто зауважити, що сучасні дихлофоси не такі смердючі, як пам’ятний усім їх радянський аналог. Але не менш ефективні.
Окрім дихлофосів є схожі за дією аерозолі «Смерть шкідникам». Коштують вони 25 і 35 гривень відповідно, залежно від країни виробника — Словаччини чи Німеччини.
Найбільш оригінальним засобом боротьби, чи то пак захисту, журналістові видався ароматизований браслет «Хамелеон». Він коштує 25 гривень і має строк дії близько двох місяців. Працює браслет просто, але дієво. Його одягають на руку і на власника ароматизованої прикраси не сідають ні мухи, ні комарі, ні мошка.
— Але найбільш популярними засобами залишаються все-таки липучки, — повідомила нам жінка-реалізатор. — Ще «Дихлофос» гарно беруть.
Наостанок хочеться згадати іще один спосіб боротьби із мухами, так би мовити, народний. Він ідеально підходить тим громадянам, які у буквальному сенсі не можуть зобидити жодної мухи. Спосіб цей називається рушниковим. Береться звичайний великий рушник (або інша замашна ряднина). У будинку відчиняються двері. І господар послідовно кімната за кімнатою виганяє усіх мух надвір. Двері зачиняються. Ефективно і без жертв. У результаті господар спокійний і мухи цілі.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 серпня 2010, 12:05 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації