Вхід | Реєстрація

Горимо

Уже майже місяць Кобеляцький район, як і вся Україна, потерпає від небувалої спеки. Рекордно висока температура призвела не лише до загибелі частини врожаю сільськогосподарських культур. Через неї на полях, в лісах і навіть в населених пунктах виникла надзвичайно напружена пожежнонебезпечна ситуація.
За словами начальника Кобеляцького райвідділу МНС Володимира Богуна, його підлеглим, разом із колегами із лісництва, практично кожного дня доводиться виїжджати на гасіння пожеж. В основному горять луки. Значних лісових пожеж поки що не зафіксовано. Лише минулого тижня вогнеборці виїжджали на тривожні виклики у Василівку, Сухинівку, Галі, Гайове, Ревущино, Мотрине.
У Кобеляках зафіксований випадок загоряння у одному із ярів, котрий місцеві жителі перетворили у сміттєзвалище. Крім того, пожежникам уже тричі доводилося заливати водою контейнер по збору відходів на вулиці Дніпропетровській.
Володимир Богун відзначив, що у ста відсотків випадків загоряння пов’язані із так званим людським фактором. Найгірше те, що громадяни свідомо роблять підпали. Особливо грішать цим пастухи, які випасають громадські череди корів. Вони палять суху траву заради того, щоб на її місці в наступному році виросла нова. Користь від цієї процедури сумнівна, а шкоди вона завдає великої.
У зв’язку із цим керівник «еменесників» району через ЗМІ вчергове попрохав сільських голів провести роз’яснювальну роботу із сільчанами. Щодо кобелячан, які палять контейнери, Володимир Богун сказав: «Цим напевне вже ніякі роз’яснення не допоможуть. Їм хоч кілок на голові теши».
Поки що пожежі в Кобеляцькому районі не призвели до значних збитків чи людських жертв. Але небезпека залишається високою.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 серпня 2010, 12:42 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації