Вхід | Реєстрація

Як машина перебігла п’яному дорогу

Як машина перебігла п’яному дорогу
6‑го серпня у Нових Санжарах провели черговий рейд. За його підсумками було складено з десяток протоколів, які головним чином свідчили про одне — у громадських місцях продовжують пити та палити.
При чому, роблять це деякі новосанжарці у місцях, які, здавалося б, найменш для того призначені. Рейд тільки розпочався, і його учасники направилися до парку Перемоги. На вулиці було ще досить світло, але дехто вже розпочав «відпочивати». Так, одна компанія зручно розташувалася на столику просто посеред дитячого майданчика і спокійнісінько собі заправлялася пивом. Дітки, тим часом, каталися на гойдалках та бігали довкола. Доволі типова, варто зауважити, картина. Чим не ідеальний сімейний відпочинок? І дітки раді, і батьки. А те, що малюки з раннього віку звикають до запаху цигарок та пахощів пива — то все неважливо. Але повернімося на наш майданчик. Батькам зробили зауваження, вони хутко зібрали пиво та дітей і пішли. Жінки, що сиділи з пивом за сусіднім столиком, все зрозуміли без пояснень і поспішили позбутися пляшок.
А рейд тим часом продовжився. Варто згадати, що цього разу, окрім представників міліції, у ньому взяли участь спеціаліст служби у справах дітей Оксана Кас’яненко, спеціаліст центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валерій Торбін та, власне, журналіст «ЕХО». Лейтенант Олександр Єщенко, який очолював рейд, вирішив продовжити його на колесах. І незабаром міліцейська машина вже рухалася вулицями селища.
Авто не досить швидко їхало повз заправочну станцію «газовиків», коли раптом із темряви вигулькнула чоловіча постать у білій сорочці. Чоловік різко похитнувся і ледь не потрапив під колеса міліцейського «ВАЗу». Олександр Єщенко вчасно загальмував і чоловік зупинився, похитуючись у якомусь метрі від капота машини. Коли міліціонер спробував з’ясувати, що саме перехожий робить у нетверезому стані посеред проїжджої частини, то одразу отримав вичерпну відповідь.
— Я думав, куда іти! — пояснив чоловік. — Я ж не винен, що ви мені дорогу перейшли!
Коли Олександр Єщенко поцікавився кількістю алкоголю, яку чоловік вжив того вечора, той відповів, що випив всього 40 грамів горілки. Очевидно, саме ці 40 грамів і розхитували його з боку в бік та ледве не кинули під колеса авто. Отримавши попередження від працівника міліції, задумливий пішохід подався додому. Сподіваємось, що надалі він все-таки ішов по узбіччю.
За десять хвилин на мобільний Олександру Єщенку надійшов тривожний дзвінок. Телефонували із туберкульозного відділення ЦРЛ і повідомили, що хворі влаштували пиятику, котра пізніше переросла у бійку. Коли учасники рейду прибули на місце події, то пристрасті вже дещо ущухли. Хворі вже перестали махати кулаками, але від цього не стали більш тверезими. Деякі з них перебували у стані надзвичайного сп’яніння і старанно «доводили до межі» чергову медсестру, яка не могла дати раду п’яним чоловікам.
— Моя б воля — я б їх усіх позакривала! — сказала втомлена і знервована від такого чергування жінка. — Дайте мені дубинку — я сама їх поб’ю!
Дубинку жінці не дали, але хворих правоохоронці заспокоїли. На одного навіть довелося надягати наручники, які, втім, за кілька хвилин зняли — чоловік божився, що ляже і тихенько спатиме до самого ранку. До речі, у письмовому поясненні цей же чоловік у графі «Кількість випитого спиртного» вказав: «0,5 літрів грл.». «Грл.» — це, напевно, місцевий різновид валюти. Зрештою, п’яних угамували і учасники рейду поїхали, лишаючи чергову наодинці із неспокійними хворими. Бажати їй спокійної ночі було б, напевно, зайвим і недоречним.
Потім рейдова група знову вирушила до центрального парку, де в цей час уже в повну силу гриміла дискотека. У першу чергу відправили додому хлопчака, який стверджував, що йому тринадцять років, хоча на вигляд йому було не більше одинадцяти. Біля танцмайданчика правоохоронці раз по раз зупиняли юнаків та дівчат, які прямували на танці з різного роду слабоалкогольними напоями. Не дивлячись на прийнятий закон і загрозу штрафу, молодь продовжує пити і палити там, де їй цього заманеться. І, напевно, робитиме це ще довго. Навряд чи серйозним уроком для них стануть із десяток складених того вечора протоколів про адмінпорушення. Наступного разу вони просто будуть обережніші, щоб не потрапляти на очі міліції. До речі, один із юнаків, який при учасниках рейду не пив пива і не палив, досить переконливо відстоював права молоді.
— Зараз жара 40 градусів! Дихати нічим. Понятно, шо кожен іде в парк чи з «Колою», чи з «Лонгером», чи з пивом. — аргументував він. — А шо, це щас геройство — піймати малолетку із сігаретой і скласти на неї протокол? Лучше б піймали тих, хто машини краде чи наркотики продає!
Зауваження, що алкогольні та слабоалкогольні напої треба вживати у спеціальних закладах, юнак проігнорував. Як, зрештою, це робить більшість. І невідомо скільки ще рейдів потрібно буде провести і скільки штрафів виписати, щоб довести їм, що є Закон, якого потрібно дотримуватися.
— Он депутати законів не виконують, а ви від нас щось вимагаєте!
І що ти їм заперечиш?..

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 серпня 2010, 13:32 | Нові Cанжари |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації