Вхід | Реєстрація

У Кунівці впав понтонний міст

У Кунівці впав понтонний міст
Минулого тижня провалився у воду понтонний міст через Ворсклу, що розташований на околиці села Кунівка.
Ця споруда є надзвичайно важливим елементом транспортного сполучення не так для жителів Кунівки, як для мешканців Чорбівки і Комарівки. Міст дає змогу скоротити шлях до Кобеляк майже на двадцять кілометрів.
Аварійний стан понтонного моста є проблемою давньою і всім відомою. Та згадують про нього лише навесні під час повені. Тоді його трішки ремонтують і знову успішно забувають про споруду. І ось влітку міст сам «нагадав» про себе. Споруда під вагою вантажного автомобіля провалилась і лягла на дно. Зараз по мосту тече вода. Глибина потоку сантиметрів тридцять. Від повного руйнування міст врятувало обміління Ворскли в цьому місці. Там глибина річки не перевищує одного метра. І в результаті міст просто ліг на піщане дно.
Начальник відділу з ліквідації надзвичайних ситуацій Кобеляцької РДА Олександр Лисенко підтвердив необхідність термінового ремонту кунівського моста. Більше того, він висловив сподівання, що до вересня необхідні роботи будуть проведені. Але до цього потрібно вирішити дві проблеми. По-перше — знайти фахівця по обслуговуванню подібних споруд. Людей, які володіють професійними знаннями в цій сфері на території Кобеляцького району не дуже багато. Якщо вони є взагалі. По-друге, потрібно знайти гроші на ремонт. На думку Олександра Лисенка, кошти можна отримати лише від спонсорів. (Від редакції: у переддень виборів до місцевих рад це питання, при бажанні сільської ради, можна вирішити досить оперативно).
На думку місцевих жителів, міст провалився через те, що по ньому постійно курсують «КАМАЗи», які обслуговують газопровід, що проходить неподалік. І ще одне. Користуючись нагодою, кунівчани прохали звернутися до жителів Кобеляк. Вони просять земляків не смітити під час відпочинку на місцевому пляжі.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 серпня 2010, 13:46 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації