Вхід | Реєстрація

Канікули закінчились

Спекотні серпневі дні та поступове зниження температури нагадують, що вже близько закінчення літа, а отже, і кінець канікул. Тож потрібно готуватися до наступного навчального року. Але не слід забувати, що навчання тісно пов’язане з дорожнім рухом. Адже, коли ми йдемо до школи або навіть просто гуляємо вулицями, то вже стаємо повноправними учасниками дорожнього руху.
Одним із головних завдань працівників ДАІ було і залишається зведення до мінімуму (а в ідеалі — взвгалі до нуля) випадків дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Саме напередодні закінчення літніх канікул хочу звернути увагу на ті правила, які діти найчастіше порушують.
Запам’ятайте, що не можна раптово виходити чи вибігати на проїжджу частину перед транспортом, що наближається. Небезпечно виходити чи вибігати на дорогу з-за предметів, котрі обмежують видимість. Під час руху на велосипеді проїжджою частиною необхідно рухатися якнайближче до її правого краю, не бажано різко змінювати напрямок руху. У темну пору доби обов’язково користуватися ліхтарем чи світловідбиваючими стрічками, мати світлоповертаючі елементи (катафоти) на передній та задній частині велосипеда, але кращою запорукою безпеки буде утримання від поїздок у нічний час.
Приємно, що в попередженні дитячого травматизму допомагають освітяни. Щорічні дні, тижні, місячники безпеки руху, конкурси малюнків, зустрічі з працівниками ДАІ допомагають дітям засвоїти ПДР. Але учні в своїй більшості рухаються до школи без супроводу дорослих. Тому запрошую батьків до співпраці з педагогами та працівниками ДАІ у питаннях навчання дітей дорожної грамоти.
Дуже важливо, щоб діти не лише запам’ятали але й зрозуміли необхідність суворого дотримання ПДР. Це ж саме хочеться сказати і водіям, бо у більшості випадків вони стають винуватцями трагедії.

Автор: Юрій Крайник, ст.лейтенант міліції, заступник командира взводу Кобеляцької роти ДПС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 серпня 2010, 10:30 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації