Вхід | Реєстрація

Новосанжарські чиновники розповіли про субсидії

Новосанжарські чиновники розповіли про субсидії
18‑го серпня у приміщенні Новосанжарського управління праці та соціального захисту населення відбулася прес-конференція, на якій журналістів ознайомили із новою інформацією про субсидії на оплату житлово‑комунальних послуг.
Участь у прес-конференції взяли заступник голови райдержадміністрації Володимир Левицький та начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Гомля. Вони ознайомили журналістів із загальними змінами щодо субсидій в українському законодавстві та зупинилися на нововведеннях на місцевому рівні.
— На сьогодні вже створені мобільні групи, до складу яких увійшли працівники управління праці, Пенсійного фонду, районного центру зайнятості. Вони згідно графіка проводять прийом громадян по кожній із сільських рад, — повідомив Володимир Левицький. — Питань у людей багато, тому такий спосіб інформування є надзвичайно важливим. Так, наприклад, 17‑го серпня у Великому Кобелячку на прийомі побувало 25 чоловік, у Поповому — 30.
Також заступник голови РДА зазначив, що управління праці та соціального захисту населення і районний центр зайнятості уклали угоду про участь 32 безробітних громадян в оплачуваних громадських роботах по інформуванню населення стосовно порядку отримання житлових субсидій та технічній підготовці документації з кур’єрською доставкою документів та запитів до управління.
Крім цього, Володимир Левицький повідомив, що коло отримувачів субсидій суттєво розшириться.
— Відтепер субсидіями будуть охоплені більш широкі верстви населення, — пояснив Володимир Іванович. — У першу чергу потенційними кандидатами на їх призначення є громадяни, які отримують мінімальну заробітну плату, безробітні, які стоять на обліку в центрі зайнятості (їх кількість сьогодні складає 752 чоловіки) та близько 10 тисяч пенсіонерів, які отримують пенсію меншу, ніж 1,5 тисячі гривень. Але при цьому варто зазначити, що субсидію призначають на власника та на кількість зареєстрованих в житловому приміщення осіб. Для призначення субсидії враховується дохід усіх членів сім’ї.
Наталія Гомля у своєму виступі зосередилась на суттєвому спрощенні порядку оформлення субсидії.
— Відтепер громадяни будуть звільнені від обов’язку збирати довідки організацій-надавачів житлово‑комунальних послуг, — розповіла Наталія Григорівна. — Така інформація буде надаватися на запит нашого управління. Що ж до самих умов надання субсидій, то вони максимально спрощені. Приміром, пенсіонери можуть і не приходити до управління праці та соціального захисту населення, щоб оформити субсидію.
Дійсно, відтепер пенсіонери можуть заповнити всі документи вдома. Управління Пенсійного фонду в Новосанжарському районі надіслало 10257 пенсіонерам району бланки заяви, декларації та зразки їх заповнення. Заповнені документи можна буде направити поштою в управління або надати їх уповноваженим сільських рад чи інспекторам, які працюють на територіях сільських рад. І ці документи будуть оперативно доставлені за місцям призначення, тобто, до управління праці. Наталія Гомля наголосила на тому, що призначення субсидій на житлово‑комунальні послуги для громадян, які мають індивідуальне опалення, розпочинається із жовтня, тому заповнювати і передавати заяви та декларації у серпні-вересні не потрібно.
— Наостанок хочу звернути увагу на такий важливий аспект: якщо пенсіонер проживає не один і має працездатних членів сім’ї, необхідно додатково надати довідку про їх доходи за останні 6 місяців, — зазначила керівник управління праці. — Довідки про доходи працездатних осіб зобов’язані подати самі громадяни.
Наприкінці прес-конференції Володимир Левицький та Наталія Гомля пообіцяли і надалі широко висвітлювати питання житлово‑комунальних субсидій у засобах масової інформації. І нагадали, що прийоми громадян по сільських радах тривають і продовжуватимуться аж до 28‑го вересня.

Графік проведення прийому громадян щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з призначення субсидій на житлово-комунальні послуги
      
Дата виїзду Години прийому Назва сільської ради
25 серпня 8.30-10.30
11.00-13.00
Руденківська
Великосолонцівська
27 серпня 8.30-10.30
11.00-13.00
Драбинівська
Крутобалківська
31 серпня 8.30-10.30
11.00-13.00
Зачепилівська
Клюсівська
3 вересня 8.30-10.30
11.00-13.00
Кунцівська
Старосанжарська
7 вересня 8.30-10.30
11.00-13.00
Лелюхівська
Малокобелячківська
10 вересня 8.30-10.30
11.00-13.00
14.00-16.00
Шедіївська
Лівенська
Маячківська
14 вересня 8.30-10.30
11.00-13.00
14.00-16.00
Малоперещепинська
Пологівська
Писарівська
17 вересня 8.30-10.30
11.00-13.00
Соколовобалківська
Нехворощанська
21 вересня 8.30-10.30
11.00-13.00
Судівська
Полузірська
24 вересня 8.30-10.30 Стовбинодолинська
28 вересня  8.30-10.30
11.00-13.00
Галущиногреблянська
Сухомаячківська


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 серпня 2010, 10:42 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації