Вхід | Реєстрація

Протидія масовим пожежам Кобеляцького району

На території Полтавської області з початку травня місяця 2010 року проводять відповідні заходи щодо протидії масовим пожежам лісів тарф’янників і сільгоспугідь. Працівники Кобеляцької міліції спільно з державними органами лісового господарства з питань охорони лісів здійснюють заходи з охорони лісів щодо попередження та гасіння пожеж в лісових масивах сільгоспугіддях, а також попередження злочинних намірів і зловживань у сфері лісового господарства не цільового використання лісового фонду, навмисних підпалів лісових масивів. Проводяться рейди з контролю за дотримання вимог Правил пожежної безпеки в місцях масового відпочинку людей у лісопарковій зоні з метою не допущення виникнення пожеж заборона в’їзду транспортний засобів до лісопаркових зон, не допущення несанкціонованої вирубки лісового фонду, крадіжки лісу, а також навмисних підпалів з метою укриття цих злочинів.
Категорично забороняється випалювання стерні, сільгоспугідь і трав’яного покрову — винні особи будуть притягнуті до відповідальності. Але незважаючи на вжиті заходи нажаль в окремих районах мають місце факти випалювання, які призводять до значних збитків, знищення лісового фонду, лінії електропередач. Тому на виконання рішення РНБО щодо протидії загрози пожеж в Україні, що виникла у зв’язку зі складними погодними умовами та відповідно до рішення Уряду заборонити полювання на невизначений термін, відвідування лісів населенням, стоянки упродовж лісонасаджень, випалювання стерні, сміття тощо. Осіб, які затримані за порушення вимог будуть притягнені до адміністративної відповідальності за порушення протипожежної безпеки (ст. 122 ч. 2 КУпАП), не виконання вимог дорожнього знаку щодо заборони в’їзду до лісопаркових зон та лісових масивів.
За знищення або пошкодження лісових масивів до кримінальної відповідальності (ст. 245 КК України) вині особи караються обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, ті самі діяння, що спричинили загибеллю людей караються позбавленням волі від 5 до 10 років.

Автор: С. М. Терела, начальник Кобеляцького РВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 серпня 2010, 12:35 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації