Вхід | Реєстрація

Мільйон гривень на 1 км річки хоче "пустити" голова Нових Санжар

У Нових Санжарах селищний голова провів збори місцевих мешканців, де оприлюднив план щодо масштабного очищення однієї з двох річок, які протікають територією селища.
Андрій Река не лише проінформував присутніх про свої наміри щодо розчищення р. Ворони, а й звернувся до них за підтримкою у цій справі. Він заявляв, що люди, які розмістили навколо русла річки будматеріали, корми для домашнього господарства та інше, мають все це прибрати. Також берег річки потребує очищення і від великої кількості дерев. 
Втілення цього задуму в життя, за словами новосанжарського голови, обійдеться бюджету у чималеньку суму: розчищення відрізку річки довжиною у два кілометри в межах селища коштуватиме 2 мільйони 60 тисяч гривень: 60 тисяч гривень - на розробку проекту, 2 мільйони – на роботи по очищенню.
Обгрунтовуючи ці сумми перед місцевими мешканцями, Андрій Река посилався на рекомендації комісії з екології і раціонального природокористування Полтавської обласної ради, яка й виділяє кошти на подібні цілі. Саме до її голови Анатолія Шкарбана звернувся за коментарем кореспондент новосанжарської газети "Світлиця".
Голова комісії з екології і раціонального природокористування обласної ради звернув увагу на те, що напередодні виборів дуже часто лунають обіцянки вирішити екологічні проблеми в різних районах Полтавщини, бо ці питання є наболілими.
«Дуже добре, що хоч під час чергових виборів всі повернули своє обличчя до екології. Мабуть тому, що цей напрямок ще сприймається людьми. Адже багато обіцянок залишилися лише обіцянками, а от екологія – новий напрямок, де можна наобіцяти. Я відчуваю, що на цих виборах екологічні питання будуть чи не першочерговими. Звичайно, добре, якщо крім обіцянок будуть і конкретні справи», - розповів Анатолій Шкарбан.
Голова профільної комісії запевнив, що обласна рада всіляко підтримує вирішення екологічних проблем на Полтавщині, але за умови, що перед проведенням будь-яких робіт буде віднайдено кошти з місцевих бюджетів та розроблено проектно-кошторисну документацію.
«Щодо розчищення річок, то це той напрямок обласна рада цілком підтримує. Шкода тільки, що інколи під екологічною темою приховується, м’яко кажучи, неефективне використання коштів. Нажаль такі приклади цієї ситуації були у Пирятині. Але там, де влада ставиться уважно до цього процесу, можна прослідкувати не лише покращення екології, а й соціальної сфери, адже створюються нові місця відпочинку. Тобто напрямок роботи по розчищенню річок правильний. Однак, я б не хотів, щоб сьогодні хтось із місцевих керівників стовідсотково гарантував початок таких робіт на їх території. Я вам поясню. Ми приймаємо документи на розгляд тільки тоді, коли є проектно-кошторисна документація. Виготовляється вона за рахунок місцевих бюджетів. Якщо сьогодні Новосанжарська селищна рада готова виділити 60 тисяч гривень для виготовлення проекту – ми будемо раді знати, що якісь кошти направлені на екологію. Тільки після цього можна говорити про вартість об’єкту загалом і про кошти, які виділятимуться в той, чи інший період», - зазначив голова комісії з екології і раціонального природокористування обласної ради.
Анатолій Шкарбан поскаржився, що часто посадовці лише прикриваються вирішенням екологічних проблем, а насправді намагаються отримати доступ до бюджетних коштів.
«В рік на розчищення річок ми виділяємо 300 тисяч гривень на конкретний об’єкт. Сьогодні виділені кошти на Пирятин і Велику Багачку. Вітається те, коли із фінансуванням з обласного бюджету надходять гроші з району, спонсорські. Майже 50 на 50 відсотків фінансується розчищення річки у Великій Кручі Пирятинського району. Там підприємство, яке має готель, свій пляж, бере на себе велику частку по виконанню робіт. Якщо, за словами селищного голови, потрібно два мільйони гривень, то по 300 тисяч ми їх виділятимемо 7-8 років. Головне, щоб під прикриттям вирішення екологічної проблеми хтось не займався банальним освоєнням бюджетних коштів», - підсумував Анатолій Шкарбан.

Автор: ІА «Новини України»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2010, 11:30 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації