Вхід | Реєстрація

Стоп провокації!

Напередодні виборів у нашому місті пожвавилася благодійна активність різних громадських організацій та діячів. Що начебто і непогано, якби не одно «але». Нерідко така діяльність перетворюється на передвиборче хизування, вносячи сум’яття та плутанину у життя освітян та пересічних громадян.
Так, до управління освіти Полтави почали звертатися батьки зі скаргами на те, що їм у школах відмовляються надати довідку про зарахування дітей до першого класу. За словами батьків, довідка їм необхідна до кінця серпня, щоб отримати подарунковий набір першокласника від якоїсь громадської організації. Але парадокс у тому, що надавати такі довідки школи зможуть лише після першого вересня, коли вийдуть накази про зарахування учнів до шкіл.
Начальник управління освіти Полтави Світлана Горбаньова пояснила. Дійсно, навчальний заклад не може видати довідку про зарахування дитини до першого класу у серпні. Навчальний заклад може лише надати довідку (на вимогу батьків) про подачу документів до школи. Адже інколи батьки подають документи у декілька шкіл і обирають заклад безпосередньо перед початком навчального року. Тому довідки про зарахування дитини до першого класу видаються з початку вересня – коли виходить відповідний наказ, починаються заняття, і діти стають учнями певної школи. «Думаю», - сказала вона, - «що перед початком проведення таких акцій напередодні важливого для кожної родини свята – Дня знань – необхідно звертатися до професіоналів за роз’ясненням процедури, щоб не вносити нервозності у спілкування батьків та освітян».

Автор: Полтавська міська рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2010, 11:33 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації