Вхід | Реєстрація

Лише 18% Полтавської міської ради — жінки

Про роль прекрасної статі в громадському житті обласного центру говорили депутатки районних рад Полтави, представники партій, громадських та благодійних організацій.
«Жінка і суспільство: виклики XXI століття» — така тема розмови. Вона сьогодні актуальна, бо не за горами вибори — наголосила голова президій об’єднання жінок-депутаток міста Полтави Ольга Латиш. І, йдучи у владу, потрібно розуміти мету, заради якої пані виборюють депутатські крісла. Нині країна живе за законами патріархального устрою — усі найвищі посади в державі мають чоловіки. Цей стереотип слід ламати конкретними справами, планами і проектами, реалізації яких посприяє якраз місце у владних кабінетах — наголошує Ольга Латиш.
— Багато жінок при владі в сільських, районних радах, тобто там де треба багато діяти. А з підвищенням статусу влади зменшується кількість жінок. У нас в області так само. В Полтаві в нас 18% жінок в міській раді, а в районних все-таки вже 23% — констатує пані Латиш. — Тобто, чим нижчий статус влади, тим більше жінок. Вони сприймають по-іншому світ, відчувають інакше, по особливому бачать соціальну політику. Але те, що ми бачимо, — це добре, те, що ми відчуваємо, — чудово. Але як це трансформувати для прийняття рішень — от для цього і слід влаштовувати такі дискусії.
Про ефективність жінки у владі свідчить досвід інших країн. Там, де у парламенті представниць прекрасної статі до 40%, фіксують найнижчий рівень корупції, найбільше фінансування гуманітарної сфери, екологічних проектів тощо. До слова, жодний обласний осередок політичної партії не має на чолі жінку-лідера, представниці прекрасної статі рідко потрапляють і в першу п’ятірку. В перспективі виборів з вуст учасниць дискусійного клубу прозвучала пропозиція не використовувати брудний піар хоча б по відношенню до колег-кандидаток. У свою чергу організатори заходу пообіцяли допомогти жінкам, які йдуть в політику, влаштувати подібні інформативні зустрічі з потенційними виборцями. Однак застерегли, що це буде радше демонстрація жіночих ідей суспільству, а не рекламна акція конкретної партії.

Автор: Олена ЗАДОРОЖНА, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 серпня 2010, 14:05 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації