Вхід | Реєстрація

Проблеми Кунцевого — дороги і підвезення

Проблеми Кунцевого — дороги і підвезення
19‑го серпня у приворсклянському селі,  у приміщенні сільського клубу, відбулася чергова зустріч  керівництва району  з сільськими жителями.
У залі зібралися кілька десятків жителів Кунцевого, переважно середнього та похилого віку, які прийшли, щоб задати свої питання владі.
На початку зустрічі голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс представив жителям села свої заступників — Володимира Тараненка, Володимира Борта та Володимира Левицького. А також назвав прибулих на зустріч керівників установ та організацій району. Після цього із невеликим звітом виступив кунцівський сільський голова Анатолій Підтоптаний. Він коротко розповів про досягнення і зупинився на проблемах, головними серед яких є розбиті дороги та підвезення школярів.
Перед початком обговорення кунцівських проблем до присутніх звернулися заступники голови РДА. Спочатку Володимир Тараненко.
— Кунцеве найкраще в районі пережило період від розвалу Радянського Союзу до наших часів, — впевнено заявив Володимир Федорович. — Ви зберегли тваринництво, маєте одну агрофірму, що дозволяє не розриватися між кількома орендарями землі. Сьогодні ми приїхали, щоб більше почути від вас запитань та зауважень.
— Сьогодні вже сьома подібна зустріч. І ми складаємо певну оцінку кожної сільської ради, — нагадав інший заступник, Володимир Борт. — Хочеться побажати, щоб благоустрій вашого села постійно зростав, бо, наприклад, за ваших сусідів — Старі Санжари — просто соромно.
Сергій Шовкопляс від себе додав, що за результатами поїздок буде визначена трійка кращих сільських рад. Переможці отримають цінні подарунки — комп’ютерну техніку, ксерокс та газонокосарку.
Після цього районні керівники перейшли безпосередньо до обговорення проблем Кунцевого. Зокрема, заступник голови районної ради Борис Федоренко зупинився на перспективах розвитку села: залучення до нього молоді та, відповідно, наповнення дитячого садка та школи. Згадав він і актуальне питанні радіозв’язку.
— Ми знаємо, що багато скарг на непрацююче радіо, — сказав Борис Васильович. — Ми придбаємо необхідні проводи. І проконтролюємо. Через деякий час висітимуть або проводи, або Михайло Олександрович! (Ред.. — начальник філії ВАТ «Укртелеком» Ми­хай­ло Заб­руд­ський).
Від імені місцевих жителів виступив Володимир Косяк. Старійшина села за кілька хвилин перерахував чиновникам усі наболілі проблеми.
— Треба робити дороги. Пройде зима і вони взагалі зникнуть! А потім цей ремонт коштуватиме втричі дорожче! — переконано заявив Володимир Михайлович. — Чому ніхто не думає про варіант об’єднання дитсадка і школи? Це скільки б коштів зекономили?! І дуже мене турбує питання лікарні. Ну не з руки нам їздити в Старі Санжари! Туди ж нічого не ходе! І хвора людина день витрачає на поїздку до лікаря! (Пенсіонери у залі схвально гули, підтримуючи виступаючого).
Продовжив перелік проблем директор місцевої школи Микола Дашко.
— Доки було організоване підвезення, до нас їздили більше двадцяти дітей із Дубини, — пригадав Микола Іванович. — Тепер добирається тільки сім, і ті — на перекладних.
На «шкільні» питання одразу ж відповів начальник районного відділу освіти Микола Таран. Він запевнив, що об’єднання школи і дитсадка ні до якої економії коштів не призведе. А також нагадав, що підвезенням дітей в районі займаються виключно агроформування та сільські ради. Утім, Сергій Шовкопляс одразу ж додав, що питання з підвезенням школярів до Кунцівської школи вже вирішене.
Потім до представників влади із залу звернулася жінка.
— Я соцпрацівник. І у мене 10 «підопічних», які не отримали тисячу гривень компенсації за вкладами. Що їм тепер робити?
—Усі вже зараз розуміють, що то було суто популістичне рішення тодішнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, — відповів Сергій Шовкопляс. — У держави просто не було коштів на ці виплати. І зараз немає, і найближчим часом вони навряд чи знайдуться. Так що нехай чекають, може колись і дочекаються.
Зустріч між представниками влади та місцевими жителями тривала близько години. По її закінченню кунчанам роздали анкети, у яких пропонували оцінити роботу сільського голови. Після цього чиновники вирушили до Нових Санжар, а жителі Кунцевого мали можливість переглянути концерт, влаштований з нагоди Дня незалежності.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 серпня 2010, 11:51 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації