Вхід | Реєстрація

Поразки і перемоги незалежності

Поразки і перемоги незалежності
20 серпня у приміщенні Новосанжарської районної бібліотеки відбувся «круглий стіл» на тему «Уроки історії сучасної України».
Зібрання було присвячене 19‑ій річниці незалежності. На обговорення винесли такі питання, як проголошення Української незалежної держави, підсумок боротьби та проблеми й труднощі розбудови незалежної України.
Спочатку розглянули причини й передумови проголошення незалежності з історичної точки зору, які подала вчитель історії Віра Двірна. Відразу ж виникла дискусія. Підприємець Сергій Бульбаха слушно відмітив:
— Ми отримали незалежність або невчасно, або не в тому місці! Адже вона не допомагає розвиватися духовній еліті, яка повинна вивести країну з кризи.
Галина Бунецька, учитель історії Новосанжарського НВК, вважає, що духовну еліту винищили, адже її мають представляти саме чоловіки.
— Голоди, дві війни дуже прорідили чоловічі ряди, причому постраждав саме цвіт нації, — підсумовує вона. — Тому відбулися деформації у духовній культурі й у суспільстві взагалі.
Підсумував цей «круглий стіл» Володимир Тараненко, перший заступник голови РДА. Він відмітив, що коли стане на ноги економіка незалежної України, тоді ж відновиться і духовна сфера.
— Кожна людина-професіонал, — говорить Володимир Федоро­вич, — повинна взятися розвивати свою галузь, засукавши рукава. Тоді й молоді буде на кого рівнятися і з кого брати приклад для наслідування.

Автор: Наталія РЯБЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 серпня 2010, 12:18 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації