Вхід | Реєстрація

Свято для тисяч новосанжарців

Свято для тисяч новосанжарців
24‑го серпня на центральному стадіоні селища пройшли грандіозні урочистості з нагоди Дня Незалежності України.
Із приходом до керівництва у державі та в районі нової виконавчої влади і свята відзначати почали дещо інакше. Це неозброєним оком могли помітити всі мешканці селища, які ввечері 24‑го серпня прийшли до центрального стадіону. Наприклад, на вході до нього новосанжарців зустрічали численні торгові точки, у яких можна було купити щось смажене-печене чи рідке-алкогольне. Збоку розташовувались столики, за якими все це можна було спожити.
Внесли організатори свята і деякі зміни у формат його проведення. Протягом вечора дуже вже відчувався козацький підтекст. Козаки вносили на стадіон величезний прапор нашої держави, вони ж ішли покладати квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку та загиблим воїнам. І знову ж таки козаки стояли вздовж трибун у вигляді почесної варти. Одначе, данина часу. Без козаків сьогодні нікуди.
Але все ж таки найбільше по-хорошому здивувала величезна кількість людей, які прийшли цього року на свято. Автор, звичайно, може помилятися, але їх здається було більше, ніж щороку збирається на стадіоні на сімейне свято — випускний вечір. Глядачів зібралося близько тисячі. Хоча, можливо, до концертної частини їх було вже і дві. Коротше кажучи, свято викликало неабиякий ажіотаж, що, напевно, теж можна поставити у заслугу організаторам.
Надалі проведення свята було вже більш типовим і звичним. Новосанжарців спочатку привітав із Днем Незалежності голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс. Після вітальних слів він вручив посвідчення багатодітної сім’ї родині Черненків. Далі вітав присутніх на святі заступник голови районної ради Борис Федоренко, який, зокрема, вручив Почесну грамоту обласної ради керівнику новосанжарських правоохоронців Сергію Махну. Як завжди, запально та емоційно вітав жителів селища мер Андрій Река. А останнім підійшов до мікрофону депутат обласної ради Григорій Перерва, який вручив Почесну грамоту і нагрудний знак обласної ради ветерану органів місцевого самоврядування Анатолію Віблому. Крім цього, ряд громадян були нагородженні Почесними грамотами РДА, районної та селищної рад. Після вітальних промов на сцену піднялися п’ятеро юних новосанжарців, які у День Незалежності отримали паспорти громадян нашої держави. А потім до мікрофону підійшла і схвильовано прочитала вірш про незалежність Альона Коломієць. Їй 19 років і вона є ровесницею нашої держави, бо народилась із нею в один день.
Після завершення урочистої частини на новосанжарців очікував святковий концерт за участю багатьох відомих артистів вокального жанру. Зізнатися, спочатку виступи співаків не створили на стадіоні особливо святкового настрою. Надто академічними та ліричними вони були, чи що? І частина глядачів уже було почала сумувати. Але тут ситуацію вдало виправив гурт «Слов’яни». На сцену вийшли оригінального вигляду дядьки з гітарами і одразу ж завели публіку. Вони виконали кілька відомих українських пісень у роковій обробці. І атмосфера на стадіоні суттєво потеплішала. А коли до «Слов’ян» приєднався соліст Максим Ларін і заспівав «Зростають у гніздечку соколята», то стадіон почав несміливо підспівувати. Коли ж він виконав пісню Стаса Михайлова «Всё для тебя», то люди вже не соромлячись підспівували у повен голос. Дядьки із «Слов’ян» при цьому «давали жару» на повну. Принаймні один, який вискакував просто до глядачів і завзято вигравав на своїй гітарі. Глядачі були у шоці. Приємному, варто зауважити.
Завершував концертну програму відомий в Україні гурт «Гетьман». Він, за задумом організаторів, мав стати головною родзинкою пісенної частини. Можливо, і став, тому що реагували новосанжарці на нього цілком позитивно. Наприкінці свята більшість глядачів із нетерплячістю очікувала на святковий фейєрверк. Але не дочекалася. Запускати ракети у небо забороняє висока небезпека пожеж. Але і без салюту вийшло непогано.

Галерею фотографый з цього свята ви можеет переглянути тут.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації