Вхід | Реєстрація

«Лелеченька» знову приймає дітей

«Лелеченька» знову приймає дітей
16‑го серпня дитячий дошкільний заклад № 2 відчинив свої двері для діток після літнього ремонту.
Під час великої бурі, яка призвела до значних пошкоджень у Нових Санжарах, постраждав і дитячий садок «Лелеченька».
— Буря завдала нам великої шкоди, — розповідає завідуюча дошкільним закладом Світлана Левицька. — Вода потрапила в усі приміщення, дуже затекли пральня, методичний кабінет і спортивний зал. Потрібні були термінові ремонти.
Матеріали виділила Новосан­жарська селищна рада, але коштів наймати людей для ремонту не було. Тоді педагогічний колектив вирішив привести приміщення до ладу власними зусиллями. Працівники садка зробили косметичний ремонт у всіх групах, пофарбували підлоги, туалети, вікна. Повністю переоформили коридори, студію «Дивосвіт», приміщення для груп. Неординарну фантазію проявили при декоруванні приміщення. Для цього використовували всі можливі матеріали: для прикрашання стін — звичайну піну для технічних робіт (з неї зробили малюнки й розфарбували), з інших будівельних матеріалів зробили картини. Тобто були використані всі можливості для покращення приміщення дитячого садка. І все це було зроблено за два тижні, адже потрібно було встигнути вчасно прийняти дітей.
Педагогічний колектив дошкільного закладу турбується про всебічний розвиток дітей з ясельної й до старшої групи. Малят навчають любити природу, її мешканців. Для цього у садку організували два куточки живої природи, де мешкає сім’я папуг та акваріумні рибки. Діти з цікавістю спостерігають за життям тварин, доглядають за ними.
Для дітей з трьох років працює студія «Дивосвіт». Вона допомагає розвивати творчі здібності. Також проводяться майстер-класи, на які запрошують художників. Малюки з їх допомогою створюють справжні шедеври. У колекції дитячого садка можна знайти копії картин відомих митців, а також картини з історії Новосанжарщини.
Але найбільше захоплення дітей — це, звичайно, «кімната радості», де займаються різноманітними розвиваючими вправами та іграми. Там же проводяться заняття із англійської мови, яка вивчається з 3 років на досить серйозному рівні.
Але все ж є у «Лелеченьки» і проблеми.
— Досить важко живеться дитячому садку, — говорить Світлана Василівна, — адже немає серйозних спонсорів, які б допомагали матеріально. Збільшилась народжуваність і збільшився наплив маленьких дітей. Але немає достатньої кількості коштів для облаштування приміщень для ясельних груп, катастрофічно не вистачає меблів. Та все ж на першому місці ремонт ґанків, адже вони у надзвичайно поганому стані».
Щоб вирішити усі ці проблеми, директор дитячого садка будена найближчій сесії селищної ради прохати у влади допомоги для ремонту ґанків.

Автор: Наталія РЯБЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації