Вхід | Реєстрація

У кругосвітню подорож на мотоциклі

У кругосвітню подорож на мотоциклі
28‑річний Валерій Кришень, байкер родом зі Світлогірського, після минулорічної подорожі до Владивостока задумав перетнути на своєму сталевому коні весь світ. У п’ятницю, 20 серпня, на площі Перемоги у Кобеляках зібралися рідні та друзі Валери.
Люди, які в той вечір згуртувалися поблизу церкви на площі, з нетерпінням чекали Валерія, який мав приїхати з Києва, де зараз проживає. Дехто напружував погляд і вдивлявся у горизонт вулиці Шевченка, щоб першим узріти головного героя безпрецедентної події.
Батьки Валерія, які чекали на приїзд сина разом з усіма, ділилися своїми враженнями від запланованої поїздки:
— Із сином ми спілкуємося по телефону або через Інтернет. Переживаємо кожного разу, коли він вирушає у якусь поїздку. Цього разу він затримається вдома на один день, а у неділю вирушить у подорож навколо світу.
О пів на восьму вечора пролунали радісні вигуки і до гурту людей під’їхав Валера на своєму «Honda Africa Twin». Після кількахвилинних вітань від друзів та представників районної влади, з Валерієм мали змогу поспілкуватись журналісти.
На своєму мотоциклі з невеличким багажем Валерій Кришень планує подолати близько 60 тисяч кілометрів та проїхати через 30 країн. Основну фінансову підтримку для здійснення задуманого надали Федерація мотоспорту України та кобеляцьке підприємство «Зоря». До речі, за словами мотоцикліста, «Зоря» — єдиний спонсор з Кобеляк, який взявся допомогти. Витрати на подорож складуть близько 30 тисяч доларів. Найбільші фінансові затрати його чекають на міжконтинентальних перелітах у США та з США далі за маршрутом. До речі, зимувати чоловік планує саме у цій країні, а по весні продовжить подорож. Зустрічати свого героя кобеляцька земля буде приблизно у травні 2011 року. Загалом, подорож планується здійснити за вісім місяців. Шлях Валерія проляже за таким маршрутом: Україна — Росія — Казахстан — Монголія — Росія — Корея — Канада — США — Португалія — Іспанія — Італія — Франція — Австрія — Німеччина — Угорщина — Словаччина — Польща — Україна.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 серпня 2010, 14:34 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації