Вхід | Реєстрація

У Крутій Балці хвалилися майстрами та розігрували поросят

У Крутій Балці хвалилися майстрами та розігрували поросят
22‑го серпня крутобалчани вперше відзначили День села.
Розпочалося святкування великою виставкою «Народні умільці», на якій було представлено рукоділля, прикладне мистецтво, поробки з дарів природи, випічки місцевих майстрів. У підготовці виставки взяли участь й учні Крутобалківської загальноосвітньої школи, представивши вироби з природного матеріалу, а також композицію «Ходить гарбуз по городу». Незвичайними полотнами показали свій талант місцеві вишивальниці. Можна було побачити прекрасні узори на скатертинах, серветках, дивувала око природа, зображена на подушках. Але, мабуть, найбільше уваги привертали портрети Тараса Шевченка, з яких він дивився нібито живими очима. Любо було глянути на випічки (від короваїв до тортів), якими місцеві кондитери частували гостей села. Значну увагу привернули вироби з тіста. З нього місцеві майстри виліпили дуже реалістичних людей, одягли їх в український одяг. Кращі роботи були відзначені нагородами та призами.
Для мешканців та гостей села була підготовлена концертна програма під назвою «Перлина степу — Крута Балка». Ведуча та організатор свята Алла Бурда розповіла про тривалу та тяжку історію села. Протягом концертної програми згадали добрим словом та хвилиною мовчання воїнів‑односельців, які загинули у роки Великої Вітчизняної. Привітали довгожителів села. Квітами та теплими словами виразили пошану до матерів‑героїнь, які виховали та поставили на ноги своїх дітей.
Свої творчі здібності проявили учні школи, які взяли активну участь у концертній програмі. Привітав односельців зі святом і творчий колектив учителів школи, виконавши ряд пісень. Музичний супровід свята організував гурт «Родина».
Продовжилося свято розіграшем лотерей, на якому жителі села вигравали різноманітні призи: від поросят та пакунків із зерном до кавунів та меду. Кожен отримав якийсь подарунок і залишився задоволеним. Далі проходили масові гуляння з танцями, іграми та конкурсами.
Матеріальну допомогу при підготовці свята надали ТОВ «Востокстройгаз», «Чиста криниця» та «Добробут». Підготувати подарунки та призи допомогли орендарі землі.
Сільський голова Анатолій Мазан привітав односельців із днем села та побажав щастя, здоров’я, творчих успіхів та натхнення у роботі. Він висловив сподівання, що традиція святкувати День села стане добрим звичаєм, який пошириться і на інші села сільської ради — Дудкин Гай та Вільний Степ.

Автор: Наталія РЯБЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації