Вхід | Реєстрація

Щоб сонце палало в пухких паляницях

Щоб сонце палало в пухких паляницях
Уже традиційним на Пирятинщині стало проведення у День Незалежності України і районного Свята врожаю. Усіх жителів району та хліборобів нашого краю з Днем Незалежності України та закінченням жнив привітали голова райдержадміністрації Микола Купріян, голова районної ради Олексій Рябоконь, виконуюча обов’язки міського голови Олександра Салівон та начальник управління агропромислового розвитку РДА Іван Щегельський. Вони відмітили, що жнива цього року були нелегкими, висловили шану і подяку кожному трудівникові, причетному до спільного «короваю» вагою понад 17 тисяч тонн ранніх зернових, побажали хліборобам, щоб їм таланило у їхній благородній справі, щоб завжди родили рясними врожаями засіяні ними поля приудайського краю.
Почесне право обмолотити останній сніп цьогорічного урожаю було надано комбайнерам Миколі Алєксєєву та Сергію Мельнику з ТОВ «Смотриківське». Мішечки із зерном та коровай вручили керівникам району. Освятив короваї настоятель Різдво-Богородицького храму отець Михайло. Почесне право розрізати коровай урожаю 2010 року було надано голові Ради сільгоспвиробників, голові правління ВАТ «Повстин» Григорію Вернигорі. Шматочками запашного короваю пригостили хліборобів та гостей свята.
Слово для зачитання спільної постанови управління агропромислового розвитку РДА, Ради президії сільгосптоваровиробників та районної організації профспілки працівників агропромислового комплексу було надано Любові Возній. Постановою відзначено кращих учасників жнив 2010 року та нагороджено Почесними грамотами райдержадміністрації, районної ради, управління агропромислового розвитку РДА і грошовими преміями. Їх отримали: комбайновий екіпаж ТОВ «Смотриківське» у складі Миколи Алєксєєва та Сергія Мельника, які комбайном «Массей Фергюсон» намолотили 2051 т зерна; механізатор Володимир Іванець та комбайнер Михайло Охріменко (ВАТ «Повстин»); комбайнер ВАТ «Каплинцівське» Василь Бусло, який комбайном «Джон Дір» намолотив 470 т зерна; комбайнер ТОВ «Повстинагроальянс» Віктор Файзулін, який комбайном «Акрос-530» намолотив 950 т зерна; водій ТОВ «Смотриківське» Микола Півторака, який автомобілем «КАМАЗ» перевіз 1196 т зерна; комбайнер ТОВ «Руда» Віталій Чичкань; головний агроном ТОВ «Смотриківське» Микола Литвиненко; тракторист ТОВ «Повстинагроальянс» Сергій Бунь; водій ВАТ «Повстин» Володимир Савенко; механізатор ТОВ «Яромир-Агро» Сергій Лимар; головний інженер ТОВ «Смотриківське» Ігор Кулина; водій ТОВ «Повстинагроальянс» Юрій Мандрика; водій ТОВ «Смотриківське» Володимир Семко, який автомобілем «ЗІЛ-4505» перевіз 1123 т зерна; головний агроном ТОВ «Смотриківське» Микола Литвиненко; водій ВАТ «Каплинцівське» Григорій Грицай та водій ТОВ «Яромир-Агро» Віктор Пунько.
Хореографічну композицію «Ми з України» виконав зразковий аматорський колектив «Стиль», а український танок – танцювальний колектив «Стенет» БДЮТу. Заслужена артистка України Олена Білоконь зачарувала присутніх піснями про Україну, рідну землю, село. Концертну програму трудівникам ланів та усім присутнім подарували учасники ансамблю пісні й танцю «Лтава» імені В. Міщенко з міста Полтави.
Біля районного Будинку культури, де відбувалося святкове дійство, було організовано і різноманітні виставки: сільськогосподарської техніки ТОВ «ПКЗ Агро» с. Сасинівка, хлібобулочних виробів, експонатів районного народного краєзнавчого музею, виробів народних умільців Пирятинщини, композиції з квітів, овочів і фруктів, презентації сільськогосподарських та фермерських господарств району.

Автор: Оксана БОНДАРЕНКО, www.piryatin-visti.at.ua, Фото автора


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 серпня 2010, 16:25 | Пирятин | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації