Вхід | Реєстрація

Ліки з’їли і просять ще

Ліки з’їли і просять ще
Ажіотаж навколо противірусних ліків та ватно-марлевих пов’язок у Кременчуці потроху вщухає. Самі ж препарати розібрали, а коли до аптек прибуде наступна партія – невідомо.
"Твоя найкраща подруга – аптека", під цим гаслом люди штурмували точки продажу медикаментів. Пік штурму припав на два минулих тижня. Прибутку фармацевтичних компаній можна тільки позаздрити, а покупцям – поспівчувати. Самі працівники аптечної галузі не заперечують, що попит створено тільки на кілька видів противірусних препаратів, що найбільш розрекламовані – Амізон, Арбідол, Таміфлю. Розібрали і менш популярні нині ліки, наприклад, Ремантадін. Проте, вдосталь медичних препаратів для лікування болю в горлі, нежиті, високої температури, кашлю та інших симптомів застуди.
- Ми закупили всі сезонні ліки, – коментує завідуюча Центральної міської аптеки №232 філії ПОКП "Полтавафарм" Світлана Щепілова, – які тільки було можливо. Робили замовлення заздалегідь, адже препарати від сезонних хвороб потрібні завжди і на них завжди є попит. Їх, до речі, беруть не так багато людей. Переважна більшість шукає імуномоделюючі препарати, а не лікувальні. На сьогодні ми ще маємо невелику кількість Імуналу, настоянки ехінацеї. Проте, це – мінімум. Максимум дуже швидко розібрали.
Вакцини проти грипу Інфлувак, якою вже й не радять прищеплюватися медики (вже запізно), теж у продажу немає – люди з переляку скупили все і навіть не встигли як слід подумати "а чи потрібно мені стільки ліків?". Як стверджує кременчуцький педіатр пані Ірина, особливо небезпечні наслідки вакцини для ослабленого хворобою організму. Адже сам процес вакцинації – це прищеплення вірусу. Ви переносите хворобу у легкій, непомітній для вас формі. Як наслідок – виробляється імунітет. А, якщо захисні сили організму вакцинації "не витримають" – ви захворієте.
- Противірусні препарати, ватно-марлеві пов’язки, – продовжує Світлана Щепілова, – які у 2009 році стали такими популярними і необхідними, ми замовили у постачальників. Вони, у свою чергу, не називають точної дати, коли препарати з’являться у продажу, бо самі не знають коли зможуть їх надати аптекам. Виходить замкнене коло. Щоправда, цьоготижня покупці вже не тромбують противірусні ліки по кишеням про запас. Той, хто хотів, вже їх придбав. А решта, можливо, наслухавшись новин, свідомо ігнорує ситуацію.

Автор: "Програма плюс"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 листопада 2009, 10:07 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації