Вхід | Реєстрація

Чим ми годуємо наших дітей?

Саме це питання було лейтмотивом прес-конференції за участю заступника гендиректора підприємства «Полтавастандартметрологія» Василя Ковальчука та заступника голови громадської організації «Союз споживачів України» Володимира Зайцева. Ситуація з виробництвом дитячого харчування в Україні, переконані фахівці, дуже невтішна.
Заступник генерального директора підприємства «Полтавастандартметрологія» Василь Ковальчук переконаний: ситуація на ринку дитячого харчування як в Україні, так і на Полтавщині, досить невтішна. Продукція, призначена для наймолодшого покоління, дуже часто містить шкідливі домішки, небезпечні для здоров'я. Все тому, говорить фахівець, що держава не піклується про своїх дітей.
Василь Ковальчук, заступник генерального директора ДП «Полтавастандартметрологія»:
- При тому, що ми боремось за народжуваність, на сьогоднішній день в Україні використовується 400 заборонених в Європі так званих «Є-шок». Хіба наші діти не такі ж самі, як і там? Просто там держава піклується за своїх дітей.
На підтвердження своїх слів Василь Ковальчук наводить статистику: зі 170 тис. т дитячого харчування, перевіреного в Україні, 38% знято з реалізації через перевищення вмісту шкідливих домішок. Значною проблемою вважають фахівці і повсякчасне використання так званих генетично модифікованих організмів (скорочено - ГМО). Тоді як у дитячому харчуванні таких компонентів повинно міститися не більш як 0,9%. Реалії сьогодення, говорить заступник голови громадської організації «Союз споживачів України» Володимир Зайцев, показують зовсім інше: за результатами перевірок продуктів харчування присутність ГМО виявляють на кожному кроці. Найбільше генетично модифікованих організмів додають до ковбасних та кондитерських виробів.
Висновок один, говорять доповідачі, - споживати натуральне.
Володимир Зайцев, заступник голови ГО «Союз споживачів України»:
- Все, що зробила природа, вживати можна, те, що зробили люди, вживати не варто. Взяли ви продукт, подивилися, що там містяться Е-добавки, задумайтесь: зараз, можливо, вживати це безпечно, але потім, які результати від цього будуть потім?
Серед реальних кроків із захисту споживацьких прав, за словами Володимира Зайцева, - проект закону про ринковий нагляд, запропонований главою держави. Щоправда, закон не був прийнятий у Парламенті. Що ж до Полтавщини, то його організація, запевняє пан Зайцев, розробляє програму з захисту прав споживачів.
Володимир Зайцев, заступник голови ГО «Союз споживачів України»:
- Будемо з цією програмою виходити до ОДА, облради, щоб хоча б на місцевому рівні заборонити використання ГМО.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 листопада 2009, 10:20 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації