Вхід | Реєстрація

На Полтавщині почали менше видавати закордонних паспортів

За даними обласного управління у справах громадянства, іміграції та реєстрації фізичних осіб, кількість оформлених закордонних паспортів цьогоріч в порівнянні з минулим роком зменшилася. Станом на 1 серпня 2009 року по Полтаві зареєстрували 9169 заяв на отримання паспорту. Це практично у 2 рази менше, ніж минулоріч. «Враховуючи фактор сезонності, який найактивніше проявляється влітку, та порівнюючи цьогорічні показники з минулорічними, кількість оформлених закордонних паспортів в Полтаві зменшилась більше ніж удвічі», – говорить заступник начальника обласного управління у справах громадянства, іміграції та реєстрації фізичних осіб Ігор Федій.
«Але на такі показники, – додає він, – навряд чи вплинула економічна криза в країні». За його словами, це, насамперед, пов'язано зі спрощенням процесу оформлення паспортів.
Паспорти нового зразка почали видаватись влітку 2007 року. Тоді була активність, коли громадяни міняли паспорти старого зразка. Зараз ця хвиля вже схлинула, тому люди звертаються, коли їм це потрібно.
Нині ж, за словами Ігоря Федія, робота по оформленню закордонних паспортів налагоджена, процедура спростилася, черг немає, тому й зник особливий наплив з боку громадян. Цьому сприяють і центри прискореного оформлення паспортів, що працюють в містах-мільйонниках. До них, до речі, можуть звертатися мешканці з будь-якого куточку України.
На території ж Полтавської області працює 5 вузлів, які в централізованому порядку оформляють закордонні паспорти.

Автор: Телестудія Місто


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2009, 10:33 | | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації