Вхід | Реєстрація

У полтавців з'явилася можливість заробляти гроші на чужих смітниках

У влади Полтави є низка методів, щоб змусити правопорушників прибрати ними ж влаштовані смітники. Але найефективніше було б самим мешканцям засмічених дворів масово звертатися до судів і вимагати від порушників грошового відшкодування.
До цього полтавців закликав начальник інспекції з контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом Полтави Юрій Стрюк під час прес-конференції в інформаційному агентстві «НОВИНИ УКРАЇНИ». За його словами, покарати таких правопорушників міська влада може не більше ніж на 119 гривень.
«При виявлені тих чи інших недоліків (складування ґрунту, бруду, який виносять у місці, де проводиться робота) ми даємо припис, в якому зазначаємо порушення. Потім даємо час. Якщо не усуваються ці недоліки, то складаємо протокол про відповідні порушення. Цей протокол надсилається в адміністративну комісію відповідного району, на території якого проводилися роботи. Вона ж приймає рішення, як притягнути винного до відповідальності. Якщо це фізична особа, то на неї чекає штраф від 17 до 51 гривень, юридична — від 51 гривні до 119», — пояснив начальник інспекції з контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом Полтави.
Але, як зазначив посадовець, такий замалий розмір штрафу не лякає правопорушників. В такому разі до справи підключаються правоохоронні органи. Якщо і це не вплине, то мешканцям засмічених дворів самим варто звертатися до суду і вимагати від порушника ще й грошового відшкодування. Таке право, за словами Юрія Стрюка, надають мешканцям затверджені у серпні 2009 року «Правила проведення земляних робіт на території міста Полтави».
«В цих правилах чітко зафіксовано, що люди, які не бажають працювати за цих правил - порушують відповідно природоохоронне законодавство, де визначені основні напрямки земляних робіт. Вони будуть нести відповідальність не лише адміністративну, як це було раніше. Мова буде йти і про те що, балансоутримувачі, на території яких проводилися відповідні земляні роботи і де не був наведений відповідний благоустрій, має право звертатися до суду, з тим, щоб були відшкодовані відповідні витрати, які пов’язані з тою шкодою, завданою довкіллю невчасним або неякісним відновленням благоустрою», — повідомив Юрій Стрюк.

Автор: ІА "Новини України"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 листопада 2009, 10:52 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації