Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах стався замах на журналістів

У райцентрі обстріляли редакцію районної газети «Світлиця». Обійшлося без жертв. Але резонанс подія отримала досить значний.
Стався обстріл приміщення редакції 25‑го серпня. Невідомі (чи невідомий) двічі вистрелили із пневматичної зброї у вікно кабінету головного редактора. Дві металеві кульки пробили зовнішнє скло, зрикошетили об внутрішнє і ще раз пробили скло. Таким чином у ньому утворилося чотири круглих отвори. У приміщення кульки так і не залетіли. Та у ньому в цей час нікого і не було. Так що по кому стріляв невідомий нападник— лишається загадкою. Подія, можливо б, і не отримала великого резонансу, якби журналісти «Світлиці» не були переконаними, що напад пов’язаний із професійною діяльністю журналістів «районки».
Зокрема, головний редактор «Світлиці» Олександр Зінченко у спілкуванні із новосанжарськими правоохоронцями висловив впевненість, що згаданий інцидент був прямим замахом на його життя.
— Стріляли у вікно, навпроти якого знаходиться моє робоче місце, — пояснив міліціонерам Олександр Зінченко. — І якби я був на роботі, мене могли б убити!
За версією журналістів «Світлиці», нападники стріляли із автівки, припаркованої на іншому боці вулиці. Сам напад журналісти пов’язують із серією написаних ними критичних статей, направлених проти колишніх та нинішніх районних керівників. На відміну від журналістів, новосанжарські правоохоронці схильні вважати інцидент звичайним хуліганством. За однією із версій у вікно редакції могли стріляти звичайні підлітки, які навряд чи мали на меті убити чи залякати журналістів. Яка із версій виявиться істинною мають з’ясувати правоохоронці. Поки що ні свідків, ні підозрюваних у нападі знайти не вдалося.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 вересня 2010, 13:10 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації