Вхід | Реєстрація

Кременчужани не дозволили депутатам забрати під свої яхти землю у літніх людей

31 серпня 2010 року активісти Кременчуцької міської організації ВО "Свобода" разом з громадою міста пікетували засідання депутатів міської ради. Мета пікетування полягала у захисті членів кооперативу "Ветеран", яких збираються позбавити оренди ділянки землі. Пікетування виявилося результативним.
30 серпня 2010 року до Кременчуцької "Свободи" звернулись члени обслуговуючого кооперативу "Ветеран" із проханням підтримати їхні вимоги та захистити законні права.
"Човновий кооператив "Ветеран" існує вже понад 30 років. – Розповів свободівцям директор кооперативу Сергій Вакуленко. – Ще до війни тут була школа морської справи для молоді. Потім її розформували і зробили на цьому місці човнову станцію. Так і повелося. Нині власники човнів, переважно пенсіонери, щодня користуються цією ділянкою, адже місце у вигляді природного затону є для цього дуже сприятливим. Кількість членів кооперативу сягає сьогодні за 150 осіб. Це пенсіонери, громадяни, що мають заслуги перед державою, інваліди тощо".
Нещодавно поряд з кооперативом почали будувати яхт-клуб. Ініціатором цього виступає депутат Кременчуцької міської ради, власник місцевого телеканалу "Візит" Олександр Мельник (фракція "Наша Україна"). Спочатку сусіди розходились по-доброму. Проте останнім часом відносини з опальним бізнесменом стали напруженими. Почали "спливати" документи, що начебто підтверджують незаконність оренди човнової станції членами кооперативу. При їх аналізі неозброєним оком зрозуміла підтасовка. В одних документах вказано, що зазначена територія є природним затоном, а в паперах представників яхт-клубу – що це є штучна водойма. Старі люди переконані, що їх просто збираються вижити з ділянки, якою користуються вже більше 30-ти років.
В результаті довгої паперової тяганини членам кооперативу вдалось добитися того, що б питання оренди човнової станції стало на порядку денному чергової сесії Кременчуцької міської ради 31 серпня 2010 року. Цього дня за участі "Свободи" під стінами міськради зібралось більше сотні кременчужан. Вони тримали в руках банери з гаслами: "Мельник – руки геть від кооперативу "Ветеран!", "Мельник, коли вже наїсися?!" тощо. Сам же винуватець події припаркував своє авто як подалі від будівлі міської ради й манівцями проскочив усередину.
О 10:00 розпочалось засідання депутатів. З самого початку учасники пікетування оголосили, що по закінченню сесії перевірять поіменне голосування депутатів, аби продемонструвати громаді ставлення обранців народу до конкретних проблем мешканців міста. В результаті тиску громади депутати зняли проблемне питання з порядку денного, а сам Олександр Мельник виправдовувався перед колегами за незручну ситуацію.
"Мешканці міста проявили рішучість йти до кінця. Ми навіть і не думали допустити, щоб питання було вирішене не на користь громади. Власникам дорогих яхт і катерів сьогодні не зручно, що їх красивий відпочинок псують літні люди зі своїми човниками. Декому не терпиться прихопити сусідній шматок землі, збудувати високий паркан, аби ніхто зі смертних більше не турбував заможних людей. Але тепер з певністю можна твердити, що найближчим часом цим планам не судилось відбутися", - зазначив заступник голови Полтавської обласної організації ВО "Свобода" Сергій Галата.

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 вересня 2010, 10:31 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації