Вхід | Реєстрація

Мер Карловки: кримінальний елемент чи політжертва?

Мер Карловки: кримінальний елемент чи політжертва?
Міського голову Карлівки Сергія Яковенка заарештовано за отримання хабара в розмірі $10 тисяч за виділення земельної ділянки.  Його кримінальне прізвисько «Паровоз». 
Такі деталі біографії свого земляка оприлюднив на прес-конференції уродженець м.Карлівки, народний депутат України, голова Полтавської обласної організації ВО «Батьківщина» Вадим Петренко.
За словами Вадима Петренка, коли столичні правоохоронці прийшли затримувати Сергія Яковенка, останній зняв одяг і залишився у трусах і майці, і на запитання правоохоронців  чи дійсно він є міським головою Карлівки відповів, що ні і втік. Але наступного дня правоохоронці його все ж затримали. І наразі він перебуває у Київському СІЗО. Протягом 72 годин йому висунули обвинувачення і суд ухвалив рішення про утримання його під вартою.
Кримінальне минуле Карлівського мера підтвердив і  екс-працівник УБОЗу Микола Чубенко, який нині працює директором полтавського ринку «Мотель». За його словами, постать Сергія Яковенка є досить відомою у кримінальних колах Карлівки і ще до обрання на найвищу посаду в місті, останній був місцевим «кримінальним авторитетом на прізвисько «Паровоз» і займався здирництвом.
«На ринок «Мотель» неодноразово приїздили Юрій Костенко і Сергій Соловей (очільники УНП), коли проходили акції протесту, проти діючого мера. Мені особисто Соловей пропонував вступити в партію УНП, але я відмовився, коли побачив, що у лавах партії Сергій Яковенко (діючий мер м. Карлівка - ред.).  Таким людям не місце у партії. Його раніше вважали кримінальним авторитетом м. Карлівка. У нас була інформація про здирництво з підприємців на ринку», - повідомив екс-УБОЗівець.
«Ще коли працював у міліції, ми неодноразово його затримували й притягали до відповідальності. Прізвисько в нього було «Паровоз». Місцеві жителі вважали його кримінальним авторитетом і боялися. В нього була одна судимість за здирництво. Якщо він став мером, то, напевно, судимість погашена», - розповів деякі подробиці з життя діючого мера Карлівки колишній правоохоронець.
І додав, що «до цього давно йшло, чим займався раніше, тим і зараз займається».  "Раніше таке було і не виключено, що й зараз взяв (хабар – ред.). Я вважаю, що це не політична боротьба, а закономірність», - наголосив екс-УБОЗівець.
Лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає арешт діючого мера Карлівки – «надуманою справою», яка має на меті дискредитувати Сергія Яковенка і місцевий осередок партії напередодні місцевих виборів.
«Його ж не затримали на хабарі. Це надумана справа, яка абсолютно висмоктана з пальця. Я думаю, що це все пов’язано з виборами, які наближаються, а він якраз має авторитет і міг би знову стати головою. Ми це розцінюємо як політичне переслідування нашої партії і будемо політично відповідним чином реагувати», - заявив Юрій Костенко.
Головний «УНПіст» країни не розуміє, як можна звинувачувати держчиновника у корупційних діях, коли він відсутній на роботі.
«Який хабар? Він навіть не був на робочому місці, бо у відпустці», - повідомив Юрій Костенко і додав, що Сергія Яковенка заарештували вдома.
За його словами, під час виборів українська влада завжди намагається боротися з опозиційними партіями і цей інцидент для УНП не перший.
«Перед кожними виборами у нас завжди виникають проблеми, наприклад, членів УНП звинувачували у тому, що вони намагаються підірвати ринки. Це було у Києві 2006 року, коли наших активістів записували до терористів тощо. Фантазії наших, так званих, демократичних спецслужб не поширюються далі, аніж методи роботи за часів Леніна і Сталіна. Ми ж залишилися «совєцькими»... До опозиції влада завжди ставиться як до ворога, якого потрібно знищувати, а не як до партнера, який допомагає будувати демократичну країну», - зазначив голова УНП і порадив звернутися за більш детальною інформацією з приводу Карлівського очільника УНП до Сергія Солов’я.
Голова обласної організації УНП Сергій Соловей, переконаний, що арешт мера Карлівки – це політична провокація, адже правоохоронці навіть не змогли висунули йому обвинувачення, хоча спливає останній термін.
«Ми жодним чином не хочемо втручатися в роботу правоохоронних органів і тиснути на слідство, але дуже вже схоже на те, що Сергій Яковенко, який неформально дійсно є лідером у Карлівці і має дуже великі шанси на повторне обрання на цю посаду, хтось вирішив усунути від участі у виборах за крісло мера. Неофіційна інформація, яка до нас надходить з різних джерел, у тому числі й від правоохоронних органів, свідчить про те, що його навіть звинуватити ні у чому не можуть, але щось все одно шукають», - прокоментував арешт свого одно партійця у Карлівці Сергій Соловей .
«Сергій Яковенко у цей час був у відпустці і вчора (2 вересня) мав вийти на роботу. Ніхто його на хабарі не брав… Його затримали і мають або висунути обвинувачення протягом 72 годин, або відпустити. Сьогодні – останній день. Обшук у нього вдома проведено, але, як розповіла дружина Сергія Яковенка, нічого не знайшли та і не могли знайти. Особисто я, знаючи Сергія як виключно порядну людину, не вірю в те, що він міг щось подібне робити», - заявив Сергій Соловей.
Головний "УНПіст" Полтавщини вважає, що арешт діючого мера Карлівки – це провокація з боку політичних опонентів, проте відмовився їх називати.

ДОВІДКА ІА "Новини України": 31 серпня співробітники столичного УБОЗу за санкцією Генеральної прокуратури затримали мера м.Карлівка Сергія Яковенка за підозрою в корупції. За неофіційною інформацією, що очільника Карлівки затримали за підозрою в отриманні хабара в особливо великих розмірах. В його квартирі проведено обшук, а самого Сергія Яковенка тримають у СІЗО. Наразі ведеться слідство

Автор: ІА «Новини України»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2010, 15:59 | Карлівка | Відео
1. Ihr TOD / 23 березня 2012, 19:23
5. Орлык пише:
«Ну что,доголосовались,выбрали на свою голову?Вот и получается,достойных граждан которые для народа столько хорошего сделали за решетку,а бандитов своих на ихнее место!А я, Яковенко Сергея знаю, порядочный человек,за простой народ горой стоит,вот и думайте...! »
Правильно сказал, Сергей порядочный человек, не то что эти всякие Слепцовы, их не судят что за людские деньги, в Шриланке отдыхают, или у него зарплаты хватат, туда махнуть, лучше бы за город, да людей подумал, КАК ДУМАЛ ЯКОВЕНКО!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації