Вхід | Реєстрація

Склад дільничних виборчих комісій стане відомий в середині жовтня

8 днів залишилося до того як ЦВК сформує обласні, міські і районні тервиборчкоми.
Що почнеться після того, як ЦВК офіційно дасть старт виборчим перегонам, можна уявити. Місцеві партійні організації один поперед одного висуватимуть свої ктервиборчкомиандидатури для включення у склад відповідних територіальних виборчих комісій. Там буде не менше 9 і не більше 18 осіб.
При цьому більше пощастило партіям-гігантам, які представлені у Верховній Раді України. Адже 15 членів комісій має бути з місцевих представників цих політичних сил. І лише 5 — від інших партій, які взагалі мають намір брати участь у виборах та зареєстровані належним чином.
У склад територіальних виборчих комітетів включаються не більше 4 представників від однієї місцевої партійної організації. Долю невеличких партій вирішить жеребкування до 13 вересня, кожна буде мати лише 1 представника у тервиборчкомах.
У свою чергу територіальні виборчі комітети формують міські, сільські та селищні тервиборчкоми до 19 вересня (окрім міст обласного значення, Києва та Севастополя). У районних тер виборчкомів є час до 24 вересня.
Одномандатні мажоритарні округи по виборах депутатів сільських і селищних рад повинні створити тервиборчкоми сіл і селищ до 23 вересня. Одномандатні мажоритарні округи по виборах депутатів інших рад стануть відомі 28 вересня.
Виборчі дільниці запрацюють уже 30 вересня, а дільничні виборчі комісії — 15 жовтня.
Нагадаємо, вибори проходитимуть за змішаною мажоритарно-пропорційною системою. Тому місцеві ради мають затвердити чисельність депутатів наступного скликання до 10 вересня. Полтавська обласна рада зробила це 2 числа. Згідно з законом вибори депутатів сільських та селищних рад відбудуться тільки за мажоритарною системою. Інших місцевих рад — за змішаною мажоритарно-пропорційною 50.

Автор: Тетяна ЄРМОЛЕНКО, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2010, 11:08 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації