Вхід | Реєстрація

Віртуальний клас

З 1 вересня в Кременчуці розпочинають експеримент: діти вчитимуться вдома, а на уроки «ходитимуть» через Інтернет. Віртуальний клас буде створено для дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Замість дошки – веб-камера
Віртуальний клас став простим рішенням складної проблеми у навчанні дітей-інвалідів. Традиційно до таких учнів приходять додому вчителі, а тепер діти й самі зможуть побувати на уроках. За допомогою комп’ютера, Інтернету і веб-камери учні-«надомники» cпілкуватимуться з учителями в режимі реального часу та один з одним. Якщо експеримент вдасться, то в перспективі планують ще й Інтернет-відвідування уроків не лише свого міні-віртуального класу, а й звичайного класу однолітків.
— Діти з обмеженими фізичними можливостями зможуть спілкуватися, обговорювати спільні теми. Це вже не тільки оволодіння знаннями, а й соціалізація, уміння жити в суспільстві, - розповідає про новацію начальник управління освіти Геннадій Москалик. – Ідею створити такий клас нам підказав архієпископ Кременчуцький і Лубенський Тихон, подібна система вже працює в інших регіонах. До речі, представники церкви забезпечили учнів веб-камерами та безпосередньо самою програмою, необхідною для роботи віртуального класу. Це не скайп, а спеціально розроблена система. Діти вже пройшли пробний урок, сподіваємося, що Інтернет-навчання буде ефективним, про результати зможемо сказати у жовтні-листопаді.

Інтернет-навчання буде корисним і вигідним
1 вересня за віртуальні парти сядуть лише 8 учнів-«надомників». Це діти, які вчаться у школах №30 і №22. Директор ЗНЗ №30 Ольга Шиян нагадує, що її ліцей має спеціалізацію з інформатики, забезпечений сучасною технікою та кадрами, тому й обраний стартовим майданчиком для нового експерименту. До речі, це буде корисно не лише дітям.
— Інтернет-уроки дозволять економити кошти. Якщо раніше учитель проводив урок для кожного учня індивідуально, і держава платила за кожен урок окремо, то зараз діти працюватимуть у групі, - зазначила Ольга Шиян.
Разом з тим Геннадій Москалик запевнив, що вчителі поєднуватимуть навчання на дому та в Інтернеті.

Перспектива
Інтернет-уроки потрібні кременчуцьким школярам. На жаль, у Кременчуці зростає кількість учнів з обмеженими фізичними можливостями, які вчаться на дому. Наприкінці минулого навчального року таких дітей було майже 100. Це не лише діти-інваліди, а й ті, хто через тривалу хворобу або травму змушений кілька місяців перебувати вдома.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2010, 10:57 | Кременчук | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації