Вхід | Реєстрація

Ситуація із підручниками вже покращується

Багато учнів 10‑х класів загальноосвітніх шкіл Новосанжарського району розпочали навчальний рік зі старими підручниками. Міністерство освіти й науки України рекомендує поки що користуватися електронними версіями підручників.
У цьому році школа із дванадцятирічної знову стала одинадцятирічною. Це викликало проблеми із навчальними програмами та підручниками. Велика кількість сільських шкіл залишилася без навчальної літератури.
— Ситуація із підручниками уже покращується, — говорить Людмила Сергєєва, методист з бібліотечних фондів Новосанжарського РМК. — 5–9 класи, які навчаються за новою програмою, забезпечені підручниками на 100 %. У даний момент завозяться підручники для 2‑го класу. Вони оновлюються, так як вийшов 5‑річний термін їх використання. На район обіцяють завезти підручники з основних предметів (українська мова, математика, російська мова).
Починають надходити в район і підручники для 10‑го класу. Уже завезли хрестоматію з української літератури та посібники з російської мови. Відсоток забезпечення ними становить 130 %. Найближчим часом очікується завезення й підручників з інших предметів. Доти учні користуються старими підручниками або використовують їх електронні версії, які розміщені на міністерському інтернет-сайті. На цьому ресурсі розміщені перші 30 сторінок усіх нових підручників. Тому вчителі й учні можуть вільно отримати доступ до них, але, звичайно ж, якщо мають доступ до Інтернету.
— Зараз проблемою для району стало забезпечення підручниками 1–5 класів, — розповідає Людмила Олександрівна, — оскільки 5‑річний термін їх придатності уже виходить. Міністерство освіти обіцяє найближчим часом їх замінити. Отже, ситуація не катастрофічна.

Автор: Наталія РЯБЕНКО для «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. zevo / 3 червня 2011, 13:13
анон, може вже доробили напильником, але на початку навчального року зарубіжна література не відкривалася.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації