Вхід | Реєстрація

Жінка створює людей… із тіста

Жінка створює людей… із тіста
На нещодавньому Дні села у Крутій Балці проходила виставка робіт народних умільців. Автором багатьох цікавих виробів була педагог місцевої школи Зоя Шимко.
— Я навчалася в педагогічному університеті на факультеті початкової освіти й образотворчого мистецтва. Можливо, це дало поштовх для моєї творчості, — говорить Зоя Валентинівна. — Але мистецтво любила ще до школи — займалася різними аплікаціями. Потяг до малювання маю від батька, від його сестри, які гарно малювали. Крім цього, постійно навчаюся — купую книги з різних видів мистецтва.
Зоя Шимко спочатку тільки малювала, а потім захопилася флористикою (виробами із природного матеріалу), нарешті роботами із солоного тіста, які побачила на виставці в педагогічному університеті. Прототипами для цих робіт були герої казок. Вона зображає їх завжди усміхненими, одягненими в український національний одяг. Чоловічки із солоного тіста виходять дуже колоритними і дійсно наче  живими.
Жінка не боїться ділитися секретами своєї творчості. І для людей, які хочуть зайнятися творчою діяльністю, Зоя Валентинівна завжди готова дати кілька порад:
— Свою роботу з прекрасним найкраще починати із флористики. Потрібно обирати об’ємні квіти. Спочатку занурити квіти у гліцерин, там нехай полежать 3 дні. Потім підвісити у провітрюваному місці ще на 3 дні. Щоб змінити колір квітки, раджу використовувати анілінові фарби. Після цього квітка матиме природний вигляд і не змінить свого кольору.
Раніше Зоя Шимко виставляла свої роботи на різноманітні виставки, неодноразово займала призові місця. Двічі брала участь у конкурсі «Учитель року», на жаль, не перемогла, але колись вона це зробить. Зараз жінка більше присвятила себе творчості педагогічній, навчаючи творити прекрасне своїх учнів. Свій талант вона передала і дочці, яка також гарно малює і займає призові місця на районних олімпіадах із образотворчого мистецтва.
Не дивлячись на те, що Зоя Валентинівна своїми руками створила не один чудовий виріб, у неї вдома знайти їх практично неможливо. Адже більшість із них вона щедро роздаровує близьким та друзям. І робить вона це із такою ж легкістю, як і навчає дітей умінню творити прекрасне на уроках образотворчого мистецтва.

Автор: Наталія РЯБЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації