Вхід | Реєстрація

На Полтавщині йде наступ на українську освіту

7 вересня 2010 року Полтавський окружний адміністративний суд розгляне позов директора спеціалізованої школи імені В. Вернадського щодо неправомірних дій Шишацької районної ради та відділу освіти Шишацької районної державної адміністрації.
Директорів навчальних закладів Шишацького району Полтавської області ознайомили з наказом районного відділу освіти "Про зміну істотних умов праці керівників ЗНЗ Шишацького району" від 01.06.2010 року, № 206. У наказі районний відділ освіти попередив керівників навчально-виховних закладів Шишацького району про "істотну зміну умов праці" – переведення на контрактну форму трудового договору. В наказі також міститься вказівка про звільнення керівників шкіл із займаних посад у випадку їх незгоди укласти контракт.
Начальник відділу освіти у своєму наказі посилається на лист Шишацької районної ради від 27.05.2010 року, № 229 та на рішення районної ради від 20.08.2008 року ("Про порядок призначення та звільнення з посад за контрактом, укладання контрактів з керівниками підприємств, установ, організацій, що належать до спільної власності територіальних громад Шишацького району").
Директори навчальних закладів в свою чергу стверджують, що жодним законом України не передбачено укладення контрактів з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності. Тому очевидно, що укладення зазначеного контракту з директорами шкіл є незаконним. Разом з тим вказують на очевидний факт того, що Шишацька районна рада не має права видавати чи змінювати закони України.
Мешканці вважають безхребетною позицію районної прокуратури та управління освіти і науки Полтавської облдержадміністрації, які жодним чином не відреагували на відверте порушення чинного законодавства.
Полтавський обком Профспілки працівників освіти і науки України вніс Заперечення на рішення Шишацької районної ради від 20.08.2008 р. в частині укладення контрактів з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів. Однак керівництво райради його проігнорувало. Також профспілчани направили листа начальнику відділу освіти Шишацької районної державної адміністрації та голові Шишацької районної державної адміністрації (від 08.07.2010. № 53), у якому звертають увагу на незаконність діянь відділу освіти та Шишацької районної ради. Але і цього разу звернення профспілкового органу залишилось без уваги, що також суперечить чинному законодавству, згідно якого органи влади мусять надавати відповіді на звернення громадян та установ.
Більше того, навіть лист Міністерства освіти і науки України (від 10.08.2010. № 2/1-15-1739) про незаконність укладення контрактів з директорами шкіл – не взятий до уваги Шишацькою райрадою та райдержадміністрацією.
Освітяни вважають, що своїми неправомірними діями Шишацька районна рада та відділ освіти Шишацької районної державної адміністрації завдав керівникам навчально-виховних закладів значної моральної шкоди, яка полягає у приниженні авторитету адміністрації школи, внесенні невизначеності та хаосу у правове регулювання діяльності освітнього закладу, ігноруванні законних інтересів педагогічного колективу школи.
За вийнятком директора Шишацької спеціалізованої школи імені В.Вернадського Володимира Чмиря, всіх директорів шкіл змусили підписати контракт з Шишацькою районною радою. Володимир Чмир є представником ВО "Свобода". Він подав позовну заяву до Полтавського окружного адміністративного суду на дії Шишацької районної ради та відділу освіти Шишацької районної державної адміністрації.
Суд відбудеться 7 вересня 2010 року. Початок засідання о 14 годині. Адреса: м. Полтава, вул. Кондратенка, 6.
Полтавська обласна організація ВО "Свобода" закликає ЗМІ поширити інформацію про неправомірні дії органів влади, провести чесне розслідування та об’єктивно висвітлити засідання суду.

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО "Свобода"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2010, 16:11 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації