Вхід | Реєстрація

Про несвоєчасну звітність, зловживання монопольним становищем і оманливу рекламу

За вказану діяльність антимонопольщики нещадно штрафують.
Як повідомляє прес-служба Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, троє приватних підприємців області сплатили штрафів на загальну суму 35 тисяч гривень. Їхня вина — у неподанні інформації про свою діяльність до відділення у встановлені законодавством строки.
Спеціалісти з реалізації товарного бетону заплатили 10 тисяч гривень за зловживання монопольним становищем. ВАТ «Комбінат виробничих підприємств» у 2008 році реалізовував продукцію власного виробництва за нефіксованими цінами. Ділки не робили знижки в залежності від обсягів бетону, що продавався, хоча така практика має бути.
— Дуже часто монополія супроводжується зростанням цін, падінням якості послуг на іншими економічними зловживаннями«, — сказав з цього приводу голова територіального відділення Володимир Оніщенко.
Інше підприємство — ТОВ «Аваль Інвест» — у друкованих ЗМІ розміщувало заманливу рекламу про надання позики за нібито спрощеною системою. Коли про це дізналися монопольщики, Товариство переробило текст рекламних оголошень у відповідності до їхніх вимог. Володимир Оніщенко зазначає:
— Територіальне відділення ставить за мету не тільки покарати за порушення конкуренційного законодавства, а і навчити суб’єктів господарювання працювати за правилами добросовісної конкуренції.

Автор: Тетяна ЄРМОЛЕНКО, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2010, 15:28 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації