Вхід | Реєстрація

Школа особлива, бо має 70-річного студента

Школа особлива, бо має 70-річного студента
Найбільше цей навчальний заклад пишається своїми випускниками, викладачами та статутом єдиної в Україні школи пасічників. А ще директор школи нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.
На початку тижня представники місцевих ЗМІ разом з керівниками району В. Беседою та А. Цимбалом  побували у Гадяцькій однорічній сільськогосподарській  школі.
Розбитою асфальтованою доріжкою підходимо до приміщення школи. Тут нас зустрічає директор навчального закладу Тамара Михайлівна Писаренко. На подвір’ї гамірно – перерва, а студенти тут незвичайні – більшість має за плечима не один ВУЗ, дехто навіть вийшов на пенсію. Найстарший серед них – 70-річний Іван Вікторович Левадний.
Тамара Михайлівна запрошує оглянути навчальний заклад зсередини. Затишні коридори, світлі класи, методичний кабінет, бібліотека, актовий зал, музей. Звичайно, в школі можна помітити ознаки бідності та брак бюджетних коштів, але ж все, що можна зробити силами колективу та учнів, дуже охайне, затишне і чисте. Зовнішній вигляд нічим не нагадує, що колись тут була тюрма із ґратами на вікнах.  «Наша школа є одним з провідних навчальних закладів України, в якому готують спеціалістів із бджільництва, - говорить директор. -  Її було організовано в 1932 році як районну колгоспну школу для підготовки фахівців масової кваліфікації сільськогосподарського виробництва. Крім пасічників і садоводів, у 2010 році наш заклад отримав ліцензії на нові спеціальності овочівників, лісників, єгерів, вальників лісу, грибоводів, столярів. Зараз ми готуємо кадри для всіх областей України. Навчаються у нас студенти з Полтавської, Сумської, Черкаської областей, є бажаючі навчатися з Криму. Теоретичні заняття проходять на базі школи, лабораторні частково проводимо у філіалі Інституту бджільництва. Ми використовуємо їхні лабораторії».
У планах викладачів та учнів – використовування підвальних приміщень для  розведення та вирощування грибів. Користуючись нагодою зустрічі з головами  райдержадміністрації  та районної ради, Тамара Михайлівна попросила допомоги відремонтувати доріжку на подвір’ї школи, на  що керівники погодилися.

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2010, 16:10 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації