Вхід | Реєстрація

Кому потрібна ідентифікація і реєстрація тварин?

Ідентифікація і реєстрація тварин потрібна всім, хто споживає продукцію тваринництва та контактує з тваринами: власникам худоби, ветеринарам, племінним господарствам, державі.
Не буде зайвим нагадати, що продаж племінних тварин на внутрішньому ринку і експорт великої рогатої худоби, а також переміщення тварин з господарства в господарство, реалізація молока та забій тварин на м'ясо здійснюється за наявності прикріплених на тварині бирок, паспорта великої рогатої худоби та ветеринарної картки до паспорта. Як показав досвід минулого року, оформлення державної дотації при здачі худоби на забій, також здійснюється за наявності проведеної ідентифікації і реєстрації тварин.
Згідно вимоги Міністерства аграрної політики України, починаючи з 2009 року, необхідно забезпечити ідентифікацію і реєстрацію великої рогатої худоби сільськогосподарськими підприємствами та фізичними особами в такі терміни:
— тварини, народжені у 2009 році, — не пізніше 3‑місячного терміну від дня народження;
— тварини, народжені у 2010 році, — не пізніше 1‑місячного терміну від дня народження;
— тварини, народжені у 2011 році, — не пізніше 7‑денного терміну від дня народження, але раніше ніж тварина залишить господарство.
Крім цього з початку 2009 року при формуванні державним підприємством «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» витягу з Реєстру тварин, який підтверджує ідентифікацію і реєстрацію в установленому порядку ВРХ, буде враховано дотримання власниками вищезазначених термінів проведення ідентифікації тварин, тобто худоба, ідентифікація якої була проведена з порушенням терміну, до нарахування державної тваринницької дотації включатися не буде.
Прикріпленням вушних бирок встановленого зразка на вуха великої рогатої худоби і оформленням реєстраційних карток тварин також займаються спеціалісти ветеринарної служби району.
Під час проведення робіт по оформленню документів на ідентифіковану худобу в окремих випадках виявлялися розбіжності, які без своєчасного виправлення затягували процес виготовлення паспортів і ветеринарних карток на тривалий час і викликали ряд проблем при отриманні супровідних ветеринарних документів та дотацій. Для попередження виникнення подібних ситуацій в подальшому, власникам тварин необхідно ідентифікувати худобу з семиденного віку і при отриманні відповідних документів обов'язково звірити дані з власними (ідентифікаційний номер, кличка і дата народження тварини; ідентифікаційний код, прізвище, ім'я по батькові та повна адреса власника).

Автор: Зав. відділом РДЛВМ І. І. Радь


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 листопада 2009, 09:57 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації