Вхід | Реєстрація

... І сонця Божий дар

Нещодавно в полтавському міському Будинку культури відбулася презентація — дегустація продукції торговельних марок «Золота амфора», «Жан-Жак» і «Горілка «Українка». Цінителі мистецтва виноробів із задоволенням поспілкувалися з виноробами та покуштували продукцію, привезену з Криму в дубових діжках. У рамках заходу була представлена нова колекція вин ТМ «Золота Амфора. Виноград».
А перед початком масштабного заходу з концертом, конкурсами, розіграшем призів та врученням подарунків відбулася прес-конференція для журналістів полтавських ЗМІ, на якій керівник департаменту маркетингу компанії «Алеф-Віналь» Анатолій Коган (на фото) відповів на всі поставлені йому запитання та розповів багато цікавих подробиць про вирощування винограду, виробництво вин та інших спиртних напоїв, істинну якість продукції.
Під час проведення антиалкогольної кампанії у 80-ті роки минулого століття на території СРСР було знищено велику кількість виноградників. Значна кількість якісних виноградників загинула в післяперебудовні роки. Це були серйозні удари по виноробству. Зараз ТМ «Золота Амфора» відроджує виноградники в Криму, де розташовані її виноробні підприємства. Понад 30 сортів винограду вирощують на 3000 гектарів у Бахчисарайському районі, дотримуючись правил: між різними сортами повинна бути відстань не менше 12 метрів, щоб не сталося неконтрольованого опилення. Розповідаючи про це, Анатолій Фрідманович згадав з усмішкою, як з'явилося вино «Бастардо»: різні сорти винограду посадили поруч, залишивши відстань між ними всього якихось три метри. Звісна річ, відбулося неконтрольоване опилення, сорти втратили чистоту… Вино, яке виготовили з того винограду, назвали «Бастардо» — від слова «бастард» (незаконнонароджений). Воно виявилося чудовим! Анатолій Коган каже, що «Бастардо» — «справжня кров Землі». Що ж, у цьому окремому випадку вирощування не за правилами дало несподівано хороший результат, але так буває не завжди… Винороби ТМ «Золота Амфора» ретельно оберігають чистоту сортів. На 1040 гектарах у них прижилися сорти каберне і савіньйон, що дуже тішить виноробів.
— Ми вирішили відразу весь молодий клин поставити на крапельне зрошування, — говорить Анатолій Фрідманович.
Перше гроно, яке дає вино, з'являється на виноградній лозі через 5 років. Збиток, який був нанесений свого часу непродуманими діями тих, хто проводив у Радянському Союзі антиалкогольну кампанію, ще не компенсований повністю, але робота в цьому напрямку ведеться немала. Добросовісні винороби виготовляють якісне вино, і це радує — адже там, де немає якісного продукту, його обов'язково замінить хтось шкідливим сурогатом. А вино — це реально Божий дар, — переконаний Анатолій Коган. Принагідно в розмові він згадав про те, як греки свого часу лили вино у воду, непридатну для пиття, щоб знищити у ній інфекцію. Що вже говорити про різні корисні речовини, які є у справжньому якісному вині… Такому, яке випускається в Україні під торговою маркою «Золота Амфора». Адже під цією маркою виготовляються з відбірного винограду одні з найкращих сухих, напівсухих, напівсолодких і десертних вин.
Підприємства одного з найбільших виробників вина в Україні —
ТМ «Золота амфора» — оснащені високотехнологічним італійським обладнанням, мають винолабораторії; приміщення для зберігання вин відповідають найсучаснішим вимогам. Недаремно продукція компанії отримала вже 62 нагороди на різноманітних всеукраїнських і міжнародних конкурсах.
До речі, як стверджує Анатолій Коган, ТМ «Золота Амфора» розливає вина холодним способом. У таких винах зберігається усе найкорисніше!
А національний продукт, гордість країни — ТМ «Горілка «Українка» (а ще й нові «Українка з перцем», «Українка пшенична», «Українка-платинум»), Анатолій Фрідманович порадив пробувати вдома — напій усе-таки міцний!..

Автор: Наталія ЖОВНІР, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2010, 16:10 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації