Вхід | Реєстрація

У Полтаві пройшла виставка чотирилапих друзів

У Полтаві пройшла виставка чотирилапих друзів
11 та 12 вересня у Полтаві відбулася виставка котів, у якій взяли участь породисті чотирилапі улюбленці своїх господарів із України та зарубіжжя. Цю унікальну Міжнародну виставку влаштував Клуб любителів кішок «Софі», президентом Полтавського відділення якого є Олена Сорокіна, котра й узяла на себе головні практичні організаційні клопоти.
— Нашому Клубу три роки, і в ньому вже є два світових чемпіони — а це найвище звання, якого може добитися тварина в нашій системі, — говорить пані Олена. І роз’яснює: — Наш Клуб входить до Міжнародної системи WCF, як і подібні організації з Англії, Франції, Італії, Німеччини. Центральний офіс знаходиться в Ессені (Німеччина).
Виставка котів, яка вже не вперше відбулася в Полтаві, ліцензована — це захід досить серйозний і солідний, не даремно ж сюди їдуть учасники з Москви, Санкт-Петербурга, Мінська й інших міст.
— Минулого року через деякі причини провести таку виставку ми не змогли, нинішня є подією, тим більше, радісною й значущою для всіх любителів котів — і глядачів, і учасників, — говорить Олена Сорокіна.
Звичайно, відвідувачі виставки бачили лише радість, свято.
— Ті, хто приходять сюди, не бачать сліз, які дехто проливає після закінчення: адже деяких тварин дискваліфікують (щоправда, це буває рідко), не всім дають титули… — пояснює президент Клубу любителів кішок.
Для того, щоб отримати право на розведення породистих котів, недостатньо мати родовідну тварини. Необхідна її участь у двох Міжнародних виставках, три оцінки від різних суддів. Щоб дійти до звання чемпіона світу, домашньому улюбленцеві треба відвідати дві зарубіжні виставки на двох континентах або взяти участь у Всесвітній виставці.
— Суддів на Міжнародну виставку котів ми намагаємося запрошувати з-за кордону — Росії, Білорусі, — розповідає Олена Сорокіна. — У Полтаві таких фахівців дуже мало.
Ось і цього разу серед суддів, які оцінюють достоїнства представлених на виставці в Полтаві тварин різноманітних порід, Тамара Гулянська з Москви і Надія Філатова з Білорусі.
Оцінку ж костюмам, які пошили для своїх улюбленців господарі, давали юні глядачі: діти взяли в тісне кільце майданчик, де відбувався конкурс. Висловуха шотландська кішечка була одягнута в сукню з рюшечками й квіточками — вона виконувала роль принцеси на горошині. Пухнастій персидській кішці довелося грати роль дачниці. Інші тваринки були одягнуті в костюми циганочки, Карлсона і т.д. Усі витвори майстрів індпошиву були надзвичайно цікаві! Але діти дружним голосуванням визнали найбільшою модницею екзотичну короткошерсту кицю з красивими блакитними очима на ім’я Маруся — її одяг найдужче сподобався. Учасники конкурсу одержали подарунки від організаторів. Проводилися й інші конкурси — зокрема, такий потішний, як змагання «Найдовший хвіст» тощо.
Виставка залишила море вражень, а декому принесла справжній успіх.

Автор: Наталія ЖОВНІР, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2010, 16:17 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації