Вхід | Реєстрація

Провокація на споживчому ринку

Заступник голови ОДА Володимир Замикула провів прес-конференцію з питань стабілізації цінової політики на споживчому ринку області. На запитання журналістів також відповідали начальники причетних до проблеми управлінь та інспекцій. Підвищення цін на окремі види продовольчих товарів (зокрема, гречки, яєць та молочних продуктів) вони назвали не інакше, як провокацією окремих реалізаторів.
Не піддаватися на цінові провокації й не створювати зайвого ажіотажу закликали посадовці на прес-конференції. Натомість порадили купувати продукти у сільгоспвиробників, наприклад, на продовольчих ярмарках «вихідного дня». А також запевнили, що навіть, незважаючи на надзвичайно важкий для працівників села рік, в області є достатній резерв зерна та інших продуктів першої необхідності, тож жоден мешканець Полтавщини не відчує їх нестачі.
Щоб не допустити ажіотажу, керівництво області  вирішило працювати «на випередження». На ярмарках споживачі можуть купити продукти за цінами виробника. А останніх забезпечили місцями на ринку без сплати ринкового збору. Подорожчання гречки теж безпідставне – в області її достатньо для 100% задоволення потреб полтавців, стверджують в ОДА. Нині ціна на цю крупу коливається від 6 грн. 80 коп. до 11-12 грн.
Споживчий ринок на Полтавщині досить прогнозований і тому, що добре відомі обсяги попиту. До того ж, створено резерви цукру і зерна на випічку соціальних сортів хліба. Тож, нині  полтавці мають одну продовольчу проблему – вибирати між дешевшою й дорожчою продукцією, запевняють в ОДА.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2010, 16:34 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації